Principală  —  IMPORTANTE   —   Un nou maraton de vaccinare…

Un nou maraton de vaccinare anti-COVID va fi lansat în Capitală. Conducerea Primăriei: se va desfășura la Palatul Republicii

Un nou maraton de vaccinare împotriva noului coronavirus va fi organizat la Chișinău. Potrivit edilului Capitalei, Ion Ceban, maratonul se va desfășura la Palatul Republicii, începând cu ziua de vineri, 28 mai, însă deocamdată, autoritățile nu au decis dacă imunizarea se va face cu sau fără programare.

Acțiunea se va desfășurata în contextul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Startul maratonului va fi dat la sfârșitul săptămânii, susține Ceban.

„Pe final de săptămână, am discutat în detaliu cu Ministerul Sănătății, pentru organizarea unui nou maraton în centrul Capitalei. Este vorba despre Palatul Republicii, acum suntem pe ultima sută de metri de organizare. Vineri, începând cu ora 9:00, vom avea vaccin disponibil. Vreau să anunț că în acest context vom avea 15 fluxuri paralele”, a menționat edilul.

Deocamdată, potrivit lui Ceban, nu a fost luată decizia dacă imunizarea se va face fără programare.

„Suntem în discuții dacă accesul să fie liber sau să fie pe bază de programare. Urmează astăzi sau mâine să venim cu o poziție în acest sens.

Facem apel către toți cetățenii, cât mai responsabili, să vaccinăm cât mai multă lume. Toate vaccinurile sunt gratuite și sigure”, a declar Ceban.

În zilele de 21, 22 și 23 mai Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a organizat un maraton universitar de imunizare cu genericul „De la student la student”. Acțiunea a fost desfășurată în contextul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 și destinată preponderent studenților, masteranzilor, studenților-doctoranzi, medicilor-rezidenți, cadrelor didactice, elevilor care au împlinit vârsta de 18 ani, dar și tuturor categoriilor de personal din toate instituțiile de învățământ din republică.

Imunizarea s-a desfășurat fără programare, în regim non-stop – 24/24, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit – primul vaccinat. 

Pe lângă dozele de vaccin AstraZeneca și Sinopharm, Centrul de vaccinare deschis de USMF în cadrul Maratonului de imunizare „De la student la student”, a primit o mie de doze de vaccin Pfizer.

În primele 24 de ore de la lansarea acțiunii au fost imunizate 1755 de persoane: cu Pfizer – 950, AstraZeneca – 616, Sinopharm – 189.

Sute de doritori de a se vaccina anti-Covid-19 cu serul Pfizer/BioNTech au format rânduri de așteptare la punctul de vaccinare organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu în incinta Complexului Sociocultural Universitar din Chișinău (str. Nicolae Testemițanu, 25).