Principală  —  IMPORTANTE   —   SPPS a dispus acordarea protecției…

SPPS a dispus acordarea protecției candidatei desemnată la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a anunțat vineri că odată cu numirea prin decret prezidențial a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru al R. Moldova, începând cu data de 30 iulie, SPPS a dispus acordarea protecției lui Gavrilița.

„Din momentul desemnării în calitate de prim-ministru al RM, Natalia Gavriliță beneficiază de protecție din partea SPPS”, ne-a comunicat purtătoarea de cuvânt SPPS, Olga Baciu.

Președinta Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier al R. Moldova vineri, 30 iulie. Gavriliță este desemnată pentru a treia oară la funcția de prim-ministru.

Natalia Gavrilița, vicepreședintă a formațiunii PAS, este directoarea Fondului Global pentru Inovare. Gavrilița a fost ministra Finanțelor în Guvernul condus de Maia Sandu, iar ulterior a fost înaintată de două ori de președinta Maia Sandu la funcția de prim-ministră, dar nu a fost votată de deputați.

 În ultimii doi ani, veniturile familiei Gavriliță au constituit circa 1,7 milioane de lei. Familia sa are în proprietate un apartament de 51 de metri pătrați și două automobile, marca Lexus și Subaru, estimate la aproximativ 400 de mii de lei. Detalii aici.

Potrivit Constituției, după consultarea fracţiunilor parlamentare, preşedintele R. Moldova desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar candidatul, în termen de 15 zile de la desemnare va cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a listei Guvernului.

La 28 ianuarie 2021 Natalia Gavrilița a fost desemnată de președinta Sandu pentru prima dată candidat la funcția de premier. Atunci, premierul desemnat a solicitat votul de încredere al Parlamentului, însă a obținut zero voturi.

La 11 februarie 2021, șefa statului o înaintează repetat pe Gavriliță la funcția de premier, însă și de acea dată nu a obținut votul de încredere al deputaților. Ulterior, CC a declarat neconstituțional decretul președintei Sandu prin care Gavrilița a fost înaintată repetat la funcția de premier.