Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Maia Sandu o înaintează…

VIDEO Maia Sandu o înaintează din nou pe Natalia Gavrilița la funcția de premier

Foto: presedintie.md

Președinta Maia Sandu o înaintează din nou pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă după ce au avut loc consultări cu fracțiunile parlamentare.

Consultările au avut loc în contextul în care Natalia Gavrilița și echipa ei nu au primit joi, votul de încredere al deputaților din Parlamentul de la Chișinău. Niciun deputat nu a votat pentru învestirea Cabinetului de miniștri.

„Astăzi am avut o nouă rundă de consultări. Spre seară pe aderesa Președinției a venit o scrisoare cu numele unui candidat la funcția de premier. Am constatat că există dubii că acele persoane care și-au pus semnătura și-ar fi exprimat voința în mod liber. Aici vorbesc de persoane care au fost supuse actului răpirii, persoane implicate în furtul miliardului, persoane care au părăsit mai multe partide. 

În acest context, am decis să o ininte din nou pe Natalia Gavrilița la funcția de premier”, a declarat Maia Sandu.

PSRM a înaintat propriul candidat la funcția de premier, după ce au decis că nu îi vor acorda vot de încredere Guvernului Gavrilița. Despre asta a anunțat președintele socialiștilor, Igor Dodon, care a declarat că Mariana Durleșteanu este candidatul propus de socialiști.

Pentru desemnarea candidatei înaintată de PSRM la funcția de premier până acum au semnat deputații din PSRM, „ȘOR”, transfugii din platforma „Pentru Moldova”, dar și parlamentarii Vladimir Andronachi, Eugen Nichiforciuc și Alexandru Oleinic.