Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Un nou protest antiguvernamental…

FOTO Un nou protest antiguvernamental la care au participat cetățenii aduși organizat din țară de către PP „Șor”. Ilan Șor: „Guvernarea PAS are la dispoziție șapte zile, ca să îndeplinească revendicările poporului”

Sursa: PP „Șor”/ Facebook

Duminică, 9 octombrie, susținătorii Partidului Politic „Șor” au participat la un nou protest împotriva actualei guvernări, fiind adoptată chiar și o rezoluție care include mai multe revendicări importante, printre care:

  • compensarea integrală a diferenței dintre tariful intrat în vigoare din 1 octombrie, adică de 29,27 lei pentru un metru cub, și cel din septembrie 2021, de 4,2 lei pentru un metru cub;
  • în cazul electricității, compensația urmează să fie de 1,13 lei, adică diferența dintre tariful de 1,51 lei pentru un kilowatt-oră și cel actual, de 2,64 de lei;
  • ținând cont de faptul că prețurile au crescut, se menționează pe site-ul PP „Șor”, protestatarii cer ca statul să acorde câte o alocație unică de 10.000 de lei pentru pedagogi și medici, studenți, familiilor cu venituri mai mici de 15.000 de lei, familiilor cu patru copii și mai mult. În cazul pensionarilor cu un venit lunar mai mic de 5.000 de lei, persoanelor solitare, care câștigă până la 10.000 de lei lunar, alocația unică din partea statului urmează să fie de 5.000 de lei”.

De asemenea, prin intermediul rețelelor sociale Partidul „Șor” a anunțat că la a patra duminică de proteste antiguvernamentale, în fața Președinției, din data de 9 octombrie, au participat 60 de mii de oameni, care au cerut demisia guvernării PAS și a Președintei Maia Sandu, precum și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.

Din cauza numărului în creștere de protestatari, organizatorii din partea Partidului au instalat încă 100 de corturi în Orășelul Schimbării. Prin urmare, circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare a fost blocată.

Reamintim că, începând cu 18 septembrie, membri și simpatizanți ai Partidului „Șor” sunt adunați în fiecare duminică la proteste „împotriva guvernării”, în centrul capitalei. Oamenii, preponderent vârstnici, au fost aduși organizat la proteste din mai multe raioane ale țării. După primul protest, pe aleea din fața Parlamentului au fost instalate mai multe corturi. Cei care petrec zile și nopți acolo îi spun „orășelul schimbării”. 

Trei dintre reporteri, la câteva zile după ce au participat la protest, au fost remunerați de către persoanele responsabile de recrutarea protestatarilor, așa zisele „patratiste”, cu câte 400 de lei. Banii i-am primit în diferite locații din Orhei, iar tot procesul a fost filmat și documentat de ZdG.

Ziarul de Gardă a realizat mai multe articole și video la subiectul protestelor organizate de PP „Șor”, care pot fi urmărite accesând link-urile de mai jos:

VIDEO/ Protestatari în chirie. Investigație ZdG sub acoperire: Ne-am infiltrat printre protestatarii lui Șor și vă arătăm, din interior, cum sunt plătiți oamenii aduși organizat la Chișinău și cum funcționează mașinăria de protest – Ziarul de Gardă

„Maia Sandu să dea mândria jos și să se ducă să vorbească cu Putin să-i dea gaz”. Ipoteze false în care cred protestatarii adunați de Partidul „Șor” în centrul Chișinăului – Ziarul de Gardă (zdg.md)

VIDEO/ Scrisoare către protestatarii lui Șor: „Noi nu am fost, nu suntem și nici nu vom fi colonie a Americii, ci mai degrabă suntem colonie cu acte în regulă a Rusiei” – Ziarul de Gardă (zdg.md)