Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Câți deputați au citit raportul…

Câți deputați au citit raportul Kroll

Doar 20 de deputați dintre cei 101 din Parlament cunosc limba engleză și ar putea înțelege subtilitățile dosarului Kroll. Alți cinci deputați, au declarat în CV-urile lor că vorbesc alte limbi, dar nu și engleza.

Însă, despre cunoștințele celorlalți deputați ai Parlamentului nu cunoaștem prea multe, pentru că, pe pagina oficială a Parlamentului, nu sunt prezentate CV-urile acestora.

Contactați de ZdG, serviciul de presă al Parlamentului, a spus că CV-urile deputaților vor fi făcute publice, în curând. Adăugând că nu trebuie să ne facem griji de deputați, pentru că ei au citit, analizat și înțeles raportul Kroll.

Amintim că, acum câteva săptămâni, compania Kroll a finalizat prima parte a investigațiilor, care vizau situația de la cele trei bănci cu probleme din sistemul bancar. În urma investigațiilor, reprezentanții companiei au anunțat că „în anii 2012-2014 a existat un efort coordonat și ascuns pentru preluarea controlului asupra celor trei bănci suspuse controlului, Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, iar ulterior, pentru a masca natura adevărată a tranzacțiilor, a fost maximizat volumul de credite acordate. În consecință, a avut loc deteriorarea bruscă a situației financiare a acestor trei bănci, înregistrîndu-se creanțe și credite dubioase în sumă de 13,3 miliarde lei”.