Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Sentinţă prea blândă pentru şoferul…

Sentinţă prea blândă pentru şoferul care a provocat un accident rutier, soldat cu decesul a două persoane

Procuratura raionului Râşcani va contesta sentinţa magistraţilor, prin care un locuitor al satului Corlăteni a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni închisoare după ce a provocat un accident rutier, soldat cu decesul a două persoane.

Cazul a avut loc în dimineaţa zlei de 14 ianuarie 2014, când inculpatul, conducând în stare de ebrietate avansată un atomobil pe traseul Brest-Chişinău-Odesa, în direcţia or. Edineţ, a ieşit pe contrasens şi a tamponat frontal un microbuz, care se deplasa regulamentar. În rezultatul impactului, şoferul microbuzului împreună cu soţia sa au decedat, iar un alt pasager al microbuzului s-a ales cu vătămări corporale grave.

În acţiunile inculpatului, procurorii au reţinut încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă vătămarea gravă a integrităţii corporale, decesul a două persoane, săvârşită în stare de ebrietate.

Prin sentinţa judecătoriei Râşcani inculpatul a fost recunoscut vinovat, fiindu-i stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani 8 luni cu executarea pedepsei în penitenciar de tip deschis, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 5 ani. De asemenea, el a fost obligat să restituie feciorului soţilor decedaţi 500 000 de lei în calitate de prejudiciu moral, iar pasagerului grav rănit – un prejudiciu în sumă de 130 000 de lei.

Procurorii vor ataca sentinţa instanţei de judecată din motivul blândeţei pedepsei şi vor solicita condamnarea inculpatului la un termen mai mare de detenţie.