Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procurorul investigat în cazul accidentului…

Procurorul investigat în cazul accidentului rutier de la Bahmut rămâne în arest preventiv

Sursă foto: TV8

Șeful Procuraturii Ungheni, Dumitru Triboi, implicat în accidentul de la Bahmut, rămâne cercetat în stare de arest preventiv. Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au respins astăzi, 30 octombrie, recursul avocatului acestuia, care a contestat măsura aplicată.

Apărarea susține că Triboi conlucrează cu ancheta și se declară nevinovat.

S-a contestat măsura preventiva aplicata față de Triboi Dumitru. Noi considerăm că măsura preventivă aplicată este prea dura. Dumnealui pledează asupra faptului ca a mers regulamentar, a respectat regulamentul circulației rutiere, respectiv, geneza impactului, în mare măsură, se deriva din faptul ca bărbatul din căruță a ignorat Regulamentul circulației rutiere și nu a cedat trecerea, nu a cedat prioritate pentru drumul principal.

Un alt aspect, căruțașul și căruța nu erau dotate cu semne speciale. Ba mai mult, la etapa de față este cert cunoscut că toți membrii majori erau în stare de ebrietate alcoolica – sunt niște factori importanți, ce vor determina dacă a avut sau nu posibilitatea tehnică de a evita acest impact. Domnul Triboi regreta foarte mult de cele întâmplate, este tragic, însa asta nu determină ca este vinovat de careva fapte”, a declarat Ion Matusenco, avocatul procurorului.

După tragicul accident de pe drumul din preajma satului Bahmut, raionul Călărași, în urma căruia au decedat patru persoane, iar alte două au fost spitalizate, Dumitru Triboi, procurorul-șef al Procuraturii Ungheni, cel care, aflându-se la volanul unui automobil de marcă „Skoda” a lovit o căruță în care se aflau șase persoane, a fost arestat pentru 30 de zile, măsură contestată fără succes.

ZdG a discutat cu rudele celor patru victime decedate, dar și cu familia procurorului.