Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cine este procurorul implicat în…

Cine este procurorul implicat în accidentul din Călărași care a luat viața a patru persoane, printre care un copil

Colaj ZdG

Dumitru Triboi, procurorul-șef al Procuraturii raionului Ungheni, este șoferul implicat în accidentul de vineri seara, din comuna Bahmut, raionul Călărași, în urma căruia patru persoane au decedat, printre care și un copil. Informația a fost confirmată de către Poliție.

Dumitru Triboi și-a început cariera în octombrie 2008, când a fost numit în funcția de procuror adjunct al procurorului raionului Călărași. Pe 1 august 2016 acesta devine adjunct-interimar al procurorului-șef în cadrul Procuraturii raionului Călărași.

Conform Hotărârii nr. 12-102/17 din 10 august 2017, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a propus Procurorului General numirea lui Dumitru Triboi în funcția de adjunct al procurorului-șef al procuraturii raionului Călăraşi, pentru un mandat de 5 ani.

Pe 17 august 2021, Dumitru Triboi obține funcția de procuror-șef al Procuraturii raionului Ungheni, pentru un mandat de 5 ani, candidatura acestuia fiind propusă de către CSP.

Potrivit declarației de avere pentru 2022, Triboi deține o casă de locuit, un apartament, 1 teren agricol și unul intravilan. Totodată, acesta are și 2 autoturisme, printre care o Skoda din 2012, la volanul căreia acesta era în momentul accidentului, și un WT4 din 2002.

Accidentul s-a produs pe 20 octombrie seara, pe traseul R-1, localitatea Bahmut.

„La fața locului polițiștii au stabilit preliminar că o Skoda Fabia a accidentat o căruță. În rezultat, patru persoane, printre care și un copil, membrii unei familii, au decedat, iar altele două au fost preluate de salvare”, se menționează în comunicatul Poliției.

Procurorul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind însă negativ. Bărbatului i-au fost prelevate probele biologice, pentru a stabili cu exactitate toate circumstanțele.