Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorul investigat în cazul accidentului…

Procurorul investigat în cazul accidentului rutier de la Călărași, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

Sursa foto: Poliția

La solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința procurorului investigat în cazul accidentului de la Bahmut, Călărași.

„Cercetarea acestuia continuă în cadrul grupului de urmărire penală format din reprezentanții mai multor organe, sub conducerea PCCOCS. Pe parcursul investigațiilor, procurorul învinuit pe dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale”, se spune într-un comunicat PCCOCS.

Sâmbătă, 21 octombrie, Procuratura Generală a anunțat că a fost pornită o cauză penală potrivit art. 264 alin. (5) din Codul penal – „Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul a mai multor persoane”, în cazul accidentului rutier de la Călărași.

Pe 20 octombrie, un accident rutier, cu implicarea unui procuror, s-a produs pe traseul R-1, în comuna Bahmut, raionul Călărași.

„La fața locului polițiștii au stabilit preliminar că o Skoda Fabia a accidentat o căruță. În rezultat, patru persoane, printre care și un copil, membrii unei familii, au decedat, iar altele două au fost preluate de salvare”, se menționează în comunicatul Poliției.

Dumitru Triboi, procurorul-șef al Procuraturii raionului Ungheni, este șoferul implicat în accident.

Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind însă negativ.