Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministrul Justiției, despre eliberarea lui…

Ministrul Justiției, despre eliberarea lui Platon din pușcărie: „Nu cred că cineva care critică eliberarea lui cunoaște esența dosarului”

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, nu pune la îndoială decizia procurorului general, Alexandr Stoianoglo, care a înaintat un demers la Judecătoria Chișinău ce a dus la suspendarea executării pedepsei pentru Veaceslav Platon, iar acum controversatul om de afaceri a ajuns în libertate.

Ministrul cataloghează criticile opoziției privind eliberarea lui Veaceslav Platon drept încercare de a obține „dividende politice.

„Eu foarte mare încredere am în acest procuror general. Platon este ca și Plahotniuc, sunt fenomene, epoci ale R. Moldova. Platon a avut o epocă, Plahotniuc a avut altă epocă. Evident că aceste nume deranjează, ca și numele Filat. Evident că politicienii încearcă prin intermediul acestor nume să-și obțină dividende electorale. Cineva prin a-l susține, cineva prin a-l critica.

Nu cred că cineva care critică cunoaște, în general, esența dosarului lui Platon. Chestiunea e încă lungă cu domnul Platon și statutul lui este incert. Toți vorbim ca de o persoană achitată, dar nu e achitată, pur și simplu a ieșit din pușcărie, probabil, pentru o perioadă, a declarat Nagacevschi în cadrul emisiunii „Puterea a Patra de la N4.

Ministrul a menționat că în cazul în care Veaceslav Platon va fi achitat pe acest dosar, atunci va avea posibilitatea să înainteze cerere împotriva statului pentru achitarea prejudiciului cauzat ca urmare a detenției.

Responsabilii din cadrul Procuraturii Generale au anunțat că, după examinarea materialului probator, prezentat de PG, luni, 15 iunie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis integral demersul Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executării pedepsei de către fostul deputat, Veaceslav Platon.

Astfel, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, luni, 15 iunie.

Ulterior, cu mesaje au venit mai mulți politicieni din opoziție prin care au criticat eliberarea din detenție a lui Veaceslav Platon, menționând că „discreditează Procuratura Generală” și că „Aceasta este justiția lui Igor Dodon”.