Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu, după eliberarea lui…

Maia Sandu, după eliberarea lui Veaceslav Platon din închisoare: „Aceasta este justiția lui Igor Dodon”

După eliberarea fostului deputat Veaceslav Platon din penitenciarul nr. 13 din capitală, lidera PAS, Maia Sandu, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care își exprimă opinia în legătură cu ieșirea din închisoare a omului de afaceri.

Aceasta este justiția lui Igor Dodon. O justiție care a rămas la cheremul grupărilor criminale”. Asta spune lidera PAS, Maia Sandu, într-un mesaj postat pe Facebook, după eliberarea lui Platon.

„În timp ce sute de mii de oameni au rămas fără surse de venit și trec prin zile negre, numărând fiecare leu, hoții care au preluat bănci și companii de asigurări, au cumpărat deputați, judecători, procurori, au spălat miliarde de bani murdari sunt lăsați în libertate ca să continue aceste fărădelegi. Dodon îi eliberează pe toți, unul câte unul”, a mai scris Maia Sandu.

Tot în acest context și liderul PL, Dorin Chirtoacă, a postat un mesaj pe Facebook, în care prezintă declarația Mișcării Politice UNIREA după eliberarea din închisoare a lui Veaceslav Platon.

Constatăm cu îngrijorare că acțiunile Procuraturii Generale, ce au dus la eliberarea din închisoare a lui Veaceslav Platon sunt convergente cu interesele Federației Ruse și satisface, cel mai probabil o comandă în acest sens de la Kremlin, ori Platon este arhi-cunoscut pentru serviciile pe care le-a oferit constant unor cercuri economice și de putere de la Moscova în vederea spălării banilor, cel mai răsunător caz în acest sens fiind dosarul „Landromat”, unde Platon a spălat prin băncile sale din Republica Moldova zeci de miliarde de dolari. (…) În acest sens, MPU condamnă acțiunile reprobabile ale Procuraturii Generale, ce au dus la eliberarea elucubrantă a lui Veaceslav Platon și consideră că aceste manevre judiciare au fost realizate la comanda Federației Ruse și în beneficiul lui Igor Dodon, care are nevoie de un sponsor local solid pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an”, se arată în mesaj.

Responsabilii din cadrul Procuraturii Generale susțin că, după examinarea materialului probator, prezentat de PG, luni, 15 iunie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis integral demersul Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executării pedepsei de către fostul deputat, Veaceslav Platon.

Astfel, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, luni, 15 iunie.

ULTIMA ORĂ! Veaceslav Platon a fost eliberat