Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul unui vicepreședinte al Parlamentului…

Mesajul unui vicepreședinte al Parlamentului după eliberarea lui Veaceslav Platon

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că decizia privind eliberarea din detenție a fostului deputat Veaceslav Platon „discreditează Procuratura Generală”.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, deputatul PPDA susține că „autorul unor scheme de spălare a zeci de miliarde de dolari din băncile rusești a fost anume Veaceaslav Platon, care a primit permisul de la Vladimir Plahotniuc pentru folosirea sistemului judiciar din Moldova”.

Fiind președintele comisiei parlametare de anchetă, întradevăr nu am văzut urmele lui în evenimentele furtului miliardelor din cele trei bănci în perioada 2013-2014, după ce dânsul a vândut acțiunile din BEM fie lui Șor, fie lui Plahotniuc.

Dar cu atac raider din 2011-2012 ce facem? Raportul comisiei denotă franc că anume de atunci Plahotniuc și Platon au pornit procesul devalizării sistemului bancar.

Dar cu tranzacția ascunsă din decembrie 2011 cum procedăm ? Cănd Platon a plătit lui Plahotniuc 80 mln dolari pentru acțiunile din BEM, Victoriabanc și Asito. folosind schema „carusel”, contractele fictive, băncile din Moldova (cu încălcarea tuturor normelor de prudență în procesul de creditare) și mecanismul de evaziune fiscală.

De Laundromat înțeleg că PG în genere a uitat. Dar arhitectul acestei scheme de spălare a zeci de miliarde de dolari din băncile rusești a fost anume Veaceaslav Platon, care a primit permisul de la Plahotniuc pentru folosirea sistemului judiciar din Moldova”, scrie Slusari pe Facebook.

Tot aici, Slusari scrie că astfel „Proguratura Generală încearcă să facă din dosarul furtului miliardului o vitrină și un paravan pentru neinvestigarea celorlalte dosare de rezonanță”

Am impresia că Proguratura Generală încearcă să facă din dosarul furtului miliardului o vitrină și un paravan pentru neinvestigarea celorlalte dosare de rezonanță și acoperirea celorlalți criminali, care în ultimii 10 ani au jefuit Moldova”, a menționat deputatul PPDA.

Responsabilii din cadrul Procuraturii Generale susțin că, după examinarea materialului probator, prezentat de PG, luni, 15 iunie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis integral demersul Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executării pedepsei de către fostul deputat, Veaceslav Platon.

Astfel, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, luni, 15 iunie.

ULTIMA ORĂ! Veaceslav Platon a fost eliberat