Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă un candidat la funcția…

Încă un candidat la funcția de membru în CSP, audiat de Comisia Pre-Vetting

Sursa foto: Comisia Pre-Vetting

Agentul guvernamental al R. Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), Dumitru Obadă, candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), a fost audiat vineri, 21 aprilie, de membrii Comisiei Pre-Vetting.

În cadrul audierii, membrii Comisiei au menționat că toate aspectele legate de integritatea financiară și etică a candidatului au fost elucidate în comunicarea scrisă cu acesta.

În prezent, Dumitru Obadă deține funcția de agent guvernamental al R. Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), dar își menține statutul de procuror, fiind în drept să candideze la o funcție de membru în CSP, conform Comisiei.

Înregistrarea audierii va fi disponibilă în 24 ore pe pagina web a Comisiei www.vetting.md, în limbile română și engleză.

Tot vineri, 21 aprilie, membrii Comisiei Pre-Vetting l-au audiat pe Vitalie Codreanu, procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție și candidat la funcția de membru în CSP.

Audierile candidaților au început vineri, 21 aprilie. Doar cei care vor promova evaluarea vor putea fi aleși în noua componență a CSP.

Pe 20 aprilie, Comisia Pre-Vetting a anunțat că procurorul-șef interimar al Procuraturii raionului Anenii Noi, Aureliu Buzdugan, și procurorul în Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Buiucani, Remus Moroz, candidați la funcția de membru în CSP, nu au promovat evaluarea ca urmare a retragerii din concurs.

13 candidați procurori și un reprezentant al societății civile, propus de Academia de Științe, au rămas în concursul pentru ocuparea funcției de membru în CSP. Aceștia sunt evaluați de către Comisia Pre-Vetting sub aspectul integrității financiare și etice, verificările vizând o perioadă de 15 ani.

Comisia Pre-Vetting anunță că l-a audiat pe procurorul Vitalie Codreanu, candidat la funcția de membru în CSP