Fostă angajată a Primăriei, reţinută pentru trafic de influenţă

O fostă angajată a Direcţiei funciare, arhitectură şi urbanism din cadrul Primăriei capitalei a fost reţinută la 13 martie curent, de procurori şi ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie.

Femeia este bănuită că ar fi extorcat 4000 de euro de la un om de afaceri pentru a determina funcţionari din direcţia de profil să pregătească pachetul de documente privind înstrăinarea unui teren. Potrivit denunţătorului, fosta angajată a Primăriei ar fi susţinut că are influenţă şi poate determina mai multe persoane din cadrul instituţiei să avizeze actele necesare pentru înstrăinarea lotului solicitat. Totodată ea l-ar fi asigurat pe declarant că membrii Consiliului Municipal vor emite o decizie favorabilă pe subiectul menţionat.

Operaţiunea de reţinere a avut loc în după-amiaza zilei de vineri pe strada Veronica Micle din mun. Chişinău. Femeia a fost surprinsă după primirea banilor, transmişi sub controlul CNA. Aceasta a fost reţinută pentru 72 de ore şi se află în prezent în custodia CNA. În câteva ore, procurorii urmează să ceară mandat de arest pe numele reţinutei.

În acest caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 326 Cod penal – traficul de influenţă. Dacă va fi găsită vinovată, bănuita riscă până la 6 ani de închisoare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ion zastavnetchi

    ion zastavnetchi. La 16 martie 2015 a fost publicată informațiea că o fostă anga­jată a Dire­cţiei fun­ci­are, arhi­tec­tură şi urba­nism din cadrul Pri­mă­riei capi­ta­lei a fost reţi­nută la 13 mar­tie curent, de pro­cu­rori şi ofi­ţe­rii CNA într-un dosar de coru­pţie. Fiindcă degrabă se împlinește deja un an, ar fi de dorit ca publicul să sfle cine a fost angajata și care-i rezultatul pe acest caz. Mulțumesc anticipat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *