Principală  —  IMPORTANTE   —   Dosarul privind filarea judecătoarei de…

Dosarul privind filarea judecătoarei de la Curtea de Apel Chișinău, trimis în instanță

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul de învinuire a șase bărbați pentru culegerea ilegală a informaţiilor care țin de viața personală a magistratei Angela Bostan de la Curtea de Apel Chișinău.

Urmărirea penală a fost exercitată de către procurorii PCCOCS, cu susținerea operativă a ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

S-a stabilit că informația despre viața privată și profesională a judecătorului a fost colectată fără consimţământul persoanei, cu utilizarea mijloacelor tehnice speciale destinate obţinerii ascunse a informaţiei. Datele au fost colectate în perioada lunii aprilie a anului 2021 și ar avea anumite corelări cu activitatea persoanei cu demnitate publică pe anumite procese pe care le-a avut în gestiune.

Cei șase sunt bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, iar unul din ei a fost anterior condamnat și și-a ispășit pedeapsa pentru alt gen de infracțiune. Printre inculpați, sunt și persoane care au cooperat cu autoritatea de investigație și au dezvăluit modul în care a fost comisă fapta. Față de toate șase persoane au fost aplicate măsuri preventive sub forma de obligare de nepărăsire a țării.

Potrivit legii, încălcarea inviolabilităţii vieţii personale se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 37.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de de până la 240 de ore.

*Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței de judecată.

CITEȘTE ȘI: