Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ CSJ a respins recursul…

DOC CSJ a respins recursul în anulare într-un alt dosar în care a fost condamnat Simion Midoni, înainte de omorul de la Costești

Curtea Supremă de Justiție a publicat decizia din 17 iulie, prin care a respins, drept inadmisibil, recursul în anulare declarat de avocații lui Simion Midoni, cel care a fost condamnat recent la 13 ani de pușcărie pentru omorul lui Dumitru Jomir, într-un alt dosar în care acesta a fost condamnat la 6 luni și 12 zile de închisoare cu executare pentru furt, cu un an înainte de omorul de la Costești.

Magistraţii au atestat că recursul ordinar declarat de avocatul lui Simion Midoni, în cauza penală în care acesta a fost condamnat pentru furt, este vădit neîntemeiat.

Cod de procedură penală, Colegiul Penal

D e c i d e :
Inadmisibilitatea recursului ordinar declarat de avocatul Munteanu Angela în numele inculpatului, împotriva deciziei Colegiului penal al Curţii de Apel Chișinău din 21 ianuarie 2020, în cauza penală privindu-l pe Midoni Simion XXXXX, ca fiind vădit neîntemeiat.
Decizia este irevocabilă, pronunțată integral la 17 iulie 2020
”, se menționează în Decizia CSJ.

Totodata, Colegiul penal a conchis că hotărârea recurată corespunde tuturor prevederilor legale, este întemeiată, iar temeiurile invocate de recurentă nu persistă în cauză, astfel, instanţa de recurs concluzionează asupra inadmisibilității recursului declarat, pe motiv că acesta este vădit neîntemeiat.

Avocata Angela Munteanu, apărătoarea lui Simion Midoni, a depus un recurs ordinar în numele inculpatului, prin care a solicitat casarea deciziei Colegiului penal al Curţii de Apel Chișinău din 21 ianuarie 2020, în cauza penală în care Midoni a fost condamnat la 6 luni și 12 zile de închisoare cu executare pentru furt.

Decizia integrală a CSJ:

Furtul, comis înainte de omorul de la Costești

Decizia de condamnare a lui Simion Midoni pentru furt a fost emisă cu un an înainte de omorul lui Dumitru Jomir, tânărul de 21 de ani din satul Costești, raionul Ialoveni, care a fost bătut în noaptea de Revelion de câțiva consăteni, decedând la spital la 5 ianuarie curent.

Prin sentința Judecătoriei Hâncești, sediul Ialoveni, din 17 decembrie 2018,
cauza fiind examinată conform prescripțiilor din art. 3641 Cod de procedură penală, Midoni Simion a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 186 alin. (2) lit. c) şi d) Cod penal, fiindu-i stabilită pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 luni.
În baza art. 85 Cod penal, prin cumul de sentințe, la pedeapsa aplicată s-a adăugat în întregime partea neexecutată a pedepsei stabilite prin încheierea Judecătoria Hâncești, sediul Ialoveni, din 25.10.2018 şi i s-a stabilit pedeapsa definitivă de 6 luni 12 zile închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Simion Midoni – condamnat la 13 ani de închisoare în cazul omorului lui Dumitru Jomir

Magistrații de la Judecătoria Hâncești, cu sediul la Ialoveni, au pronunțat sâmbătă, 27 iunie, sentința în cazul lui Dumitru Jomir, tânărul de 21 de ani, omorât în bătaie la Costești. Astfel, Simion Midoni, tânărul învinuit de omorul lui Dumitru Jomir, a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip închisiar cel de-al doilea învinuit, minorul de 17 ani, s-a ales cu o amendă.

Instanța de judecată HOTĂRĂȘTE,

Simion Midone se recunoaște vinovat de săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 151 alin. 4 CP și art. 287 alin. 3 CP al R. Moldova, stabilindu-i pedeapsa după cum urmează:

  • în baza art. 151 alin. 4 CP – 10 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.
  • În baza art. 287 alin. 3 CP – 4 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

În baza art. 84 alin. 1 Codul Penal, petru concurs de infracțiune prin cumul parțial al pedepsei aplicate lui Simion Midoni, a-i aplica pedeapsa definitivă – 13 ani de închisoare, cu executarea pedesei în penitenciar de tip închis”, se arată în Dispozitivul Judecătoriei.

După pronunțarea senținței, avocatul familiei lui Dumitru Jomir, tânărul omorât în bătaie la Costești, susține că va ataca decizia emisă de către Judecătoria Hâncești, cu sediul la Ialoveni.

În acest context, Vadim Vieru, avocatul rudelor victimei, ne-a comunicat că va solicita pedeapsă maximă prevăzută de lege pentru Simion Midonipentru care judecătorii au dispus 13 ani de pușcărie, iar pentru minorul de 17 ani care s-a ales doar cu amendă va solicita închisoare cu executare.

Dumitru Jomir, un tânăr de 21 de ani din satul Costești, raionul Ialoveni, a fost bătut în noaptea cu cruzime de Revelion de câțiva consăteni. Ulterior, la 5 ianuarie curent, Dumitru a decedat la spital.