Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Omorul de la Costești:…

VIDEO Omorul de la Costești: Pedeapsa primită cei doi tineri învinuiți de omorul lui Dumitru. Sentința pronunțată de către magistrați

Magistrații de la Judecătoria Hâncești, cu sediul la Ialoveni, au pronunțat sâmbătă, 27 iunie, sentința în cazul lui Dumitru Jomir, tânărul de 21 de ani, omorât în bătaie la Costești. Astfel, Simion Midoni, tânărul învinuit de omorul lui Dumitru Jomir, a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip închis, iar cel de-al doilea învinuit, minorul de 17 ani, s-a ales cu o amendă.

„Instanța de judecată HOTĂRĂȘTE,

Simion Midone se recunoaște vinovat de săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 151 alin. 4 CP și art. 287 alin. 3 CP al R. Moldova, stabilindu-i pedeapsa după cum urmează:

  • în baza art. 151 alin. 4 CP – 10 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.
  • În baza art. 287 alin. 3 CP – 4 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

În baza art. 84 alin. 1 Codul Penal, petru concurs de infracțiune prin cumul parțial al pedepsei aplicate lui Simion Midoni, a-i aplica pedeapsa definitivă – 13 ani de închisoare, cu executarea pedesei în penitenciar de tip închis”, se arată în Dispozitivul Judecătoriei.

Astfel, Judecătoria a aplicat o pedeapsă mai mare (13 ani de închisoare) decât pedeapsa solicitată de către acuzatorul de stat, care a solicitat, prin cumul, o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru Simion Midoni.

În cazul celui de-al doilea inculpat, minorul de 17 ani, Instanța a dispus o amendă în mărime de 800 de unități convenționale (40 de mii de lei).

Totodată, magistrata Corina Albu, a admis parțial acțiunea civilă înaintaată de către succesorul părții vătămate împotriva celor doi inculpați în legătură cu încasarea prejudiciului moral și material cauzat prin infracțiune.

Simion Midoni va trebui să achite 37355 de lei cu titlu de prejudiciu material și 300 000 de mii de lei – cu titlu de prejudiciu moral. Inculpatul minor va trebui să plătească prejudicii în sumă de 70 de mii de lei.

Dumitru Jomir, un tânăr de 21 de ani din satul Costești, raionul Ialoveni, a fost bătut în noaptea cu cruzime de Revelion de câțiva consăteni. Ulterior, la 5 ianuarie curent, Dumitru a decedat la spital.