Principală  —  IMPORTANTE   —   Omorul de la Costești: Minorul…

Omorul de la Costești: Minorul a fost plasat în arest la domiciliu. Declarațiile procurorului

Minorul de 16 ani învinuit în dosarul privind omorul lui Dumitru Jomir a fost plasat săptămâna trecută în arest la domiciliu pentru un termen de 30 de zile, iar tânărul de 21 de ani va rămâne în arest până la pronunțarea sentinței.

Procurorul de caz, Valeriu Cîrlan, a declarat pentru ZdG că raportul de expertiză confirmă faptul că decesul a survenit în urma loviturii aplicate în regiunea capului, iar din înregistrările video se vede că „nu se datorează aplicării loviturii de către minor”.

„În cazul dat, plasarea sau menținerea în arest a unei persoane care nu a comis fapta respectivă nu cred că este legală. În înregistrarea video o să vedeți că acolo era doar o persoană care lovește în regiunea capului. După prima fază de aplicare a loviturilor se vede că minorul aplică lovituri în spate și el se ridică. Dacă era să aibă vreo coastă ruptă, puteam să punem la îndoială, dar cât timp nu are leziuni pe corp, ci doar în regiunea capului, asta e situația. Infracțiunile sunt materiale, ele se consumă doar din momentul survenirii consecinței, nu pot fi doar intenții, trebuie să fie intenții cu urmări”, a subliniat procurorul pentru ZdG.

În același timp, surse ale ZdG din Costești au anunțat că minorul, deși a fost plasat în arest la domiciliu, a fost văzut prin localitate.

În context, avocatul Vadim Vieru a precizat pentru ZdG că va solicita să-i fie schimbată măsura preventivă.

Totodată, referitor la etapa la care se află dosarul, procurorul a spus că „noi am făcut tot ce a fost necesar pe dosar, au rămas să vină două rapoarte de expertiză, care deja nu depind de noi”, iar după ce vor fi recepționate rapoartele, „sper că în cel mai apropiat timp”, dosarul va fi trimis în judecată.

„Până la sfârșitul lunii, cu siguranță, dosarul va fi remis în judecată”, a conchis Cîrlan, care a mai menționat că mai multe detalii va putea oferi după finalizarea urmăririi penale.

Dumitru Jomir, un tânăr de 21 de ani din satul Costești, raionul Ialoveni, a fost bătut în noaptea de Revelion de câțiva consăteni, decedând la spital la 5 ianuarie curent.

Vedeți și: