Principală  —  IMPORTANTE   —   Decizia privind arestul preventiv în…

Decizia privind arestul preventiv în penitenciar în cazul șoferului de la volanul mașinii Audi, atacată în instanță. Ce spune avocatul tânărului de 27 de ani

Decizia privind aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în penitenciar în cazul șoferului de 27 de ani care conducea mașina de marcă Audi, acuzat de provocarea accidentului produs duminică, 17 mai, pe bulevardul Ștefan cel Mare a fost atacată de către avocatul acestuia. Avocatul cere ca tânărul să fie eliberat din izolator și să fie cercetat în stare de libertate.

Contactat de către ZdG, vineri, 22 mai, avocatul Dorin Cojocaru, care îl reprezintă pe Ion Tcaciuc, șoferul acuzat de provocarea accidentului în urma căruia două persoane au murit, iar altele patru au fost rănite, ne-a comunicat că a atacat în instanță decizia privind arestul preventiv emis de către Judecătoria Chișinău, acum patru zile, pe 18 mai curent.

„Mute detalii nu vă pot cuminca, fac trimitere la clauza de confidețialitate pe care o am cu clientul meu. Țin să menționez că decizia privind aplicarea arestului preventiv a fost atacată”, ne-a comunicat avocatul Dorin Cojocaru.

Mașina Audi, după accident

Întrebat dacă clientul său , șoferul de 27 de ani care conducea mașina de marcă Audi în momentul impactului, colaborează cu ancheta și dacă își recunoaste vina în acest caz, avocatul ne-a comunicat că nu poate să ne ofere detalii pe marginea acestor subiecte, invocând, din nou, o clauză de confidențialitate din contractul semnat cu acesta.

„Inițial, dumnealui a dat careva declarații, urmează să mai dăm câteva declarații, cumva să ne eschivăm de a colabora cu ancheta nu urmăm să o facem. O să colaborăm în limita în care dumnealui o să-și revină și o să aibă posibilitate să comunice. Mai multe detalii nu vă pot oferi”, ne-a mai comunicat avocatul.

Întrebat care este motivul pentru care în acest moment șoferul este în imposibilitate de a comunica cu agenții de investigație, avocatul tânărului reținut ne-a comunicat doar că „tânărul este încă afectat psihologic de cele întâmplate”.

„Dumnealui este în continuare afectat de situația întâmplată.

ZdG: Dumnealui își recunoaște vine, îi pare rău, regretă?

Avocatul: Nu pot să vă comunic. Am clauză de confidențialitate semnată cu clientul și chiar nu am cm să vă spun, nu vă pot comunica aceste detalii. Cu siguranță urmează, în timp foarte apropiat să venim cu mai multe declarații pe această cauză”, a conchis avocatul.

În seara zilei de luni, 18 mai, tânărul de 27 de ani a fost dus în fața judecătorilor, iar aceștia au admis integral demersul procurilor în legătură cu aplicarea măsurii preventive solicitată. Astfel, judecătorii au emis mandat de arestare pentru 30 de zile în izolator pe numele șoferul de 27 de ani, bănuit de provocarea accidentului.

Duminică, 17 mai, două persoane, șoferul și pasagerul care se aflau într-o mașina de taxi – Toyota, s-au stins după ce, potrivit poliției, mașina lor a fost izbită violent de un Audi, la volanul căreia se afla un tânăr de 27 de ani. În urma impactului violent, alte patru persoane au fost transportate la spital.

Șoferul de taxi avea 40 de ani, iar pasagerul, care activa în cadrul Penitenciarului nr. 9 Pruncul, avea 46 de ani.

În mașină Audi, în momentul impactului se afla și o pasageră de 23 de ani, care a primit îngrijiri medicale, iar ulterior a refuzat internarea.