Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cum comentează Viorel Morari suspendarea…

Cum comentează Viorel Morari suspendarea ordinului prin care a fost repus în funcția de procuror-șef al PA

Sursa: sputnik.md

Viorel Morari consideră că încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, din 24 decembrie, de a suspenda ordinul prin care acesta a fost repus în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA), trebuie să fie declarată inadmisibilă. Acesta susține că va contesta încheierea în zilele următoare la Curtea de Apel Chișinău.

Contactat de ZdG, el a menționat că o cerere prealabilă trebuia să fie depusă în termen de 30 de zile de la emiterea ordinului.

„Spun că este inadmisibilă, deoarece sunt anumite argumente. Primul: care este dreptul lezat al reclamantului? Al doilea: dreptul pe care-l invocă rezultă din Codul penal. Conform Codului administrativ, relațiile ce rezultă din Codul penal nu pot fi obiectul examinării, potrivit procedurii administrative. Al treilea: omiterea termenului depunerii cererii prealabile nu prea era argumentată. Trebuia să depună în 30 de zile din momentul emiterii ordinului privind restabilirea mea. Invocarea că nu a știut este sub semnul întrebării, fiindcă, fiind o funcție de demnitate publică, s-au făcut multe articole și eu am apărut în vizorul public prin declarații și chiar prin briefinguri de presă. Mai mult decât atât, instanța de judecată schimbă propria practică, după mine. Dar urmează să aștept hotărârea Curții de Apel. O să contest, nu am reușit ieri, dar zilele astea mă strădui să contest”, a declarat Morari pentru ZdG.

Încheierea Judecătoriei Chișinău poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Amintim că ieri, 24 decembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a suspendat ordinul prin care Viorel Morari a fost repus în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA), în urma cererii depuse de către Nicolae Chitoroagă, fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anchetat de procurorii anticorupție pentru îmbogățire ilicită.

CITEȘTE ȘI: DOC/ Ordinul prin care Viorel Morari a fost repus în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, suspendat

Morari a fost restabilit în funcție la 17 septembrie, prin ordinul procurorului general interimar de atunci, Dumitru Robu, ,,ca urmare a tranzacției de împăcare amiabilă, în rezultatul acțiunii în contencios administrativ”.

La 9 decembrie, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost suspendat pentru o lună din funcție în legătură cu efectuarea unui control special, efectuat prin dispoziția procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în cadrul PA.

În prezent, el activează în calitate de procuror în Secția unificare a practicii în domeniulreprezentării învinuirii îninstanțele de judecată din cadrul Direcției judiciare a Procuraturii Generale (PG)

CITEȘTE ȘI: DOC/ Decizia Curții de Apel în privința cererii depuse de Viorel Morari împotriva Procuraturii Generale

Morari și-a dat demisia din funcția de șef al PA în luna aprilie, după zvonurile privind legătura acestuia cu omul de afaceri Andrei Tranga.