Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Remanieri în Guvern: un deputat…

Remanieri în Guvern: un deputat urmează să devină ministru (surse)

Remanieri în Guvernul condus de Natalia Gavrilița. Conform surselor ZdG, primul ministrul care va fi înlocuit va fi cel al Economiei, Sergiu Gaibu.

Potrivit acelorași surse, noul ministru al Economiei urmează să fie deputatul și președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Dumitru Alaiba. În următoarea perioadă urmează să aibă loc și alte schimbări în Guvern, mai comunică sursele.

Contactat de Ziarul de Gardă, Dumitru Alaiba a afirmat că „nu știe dacă este bine acum să comenteze, să confirme sau să infirme”, subliniind că nu poate să ofere detalii „despre ce urmează” și a recomandat „să așteptăm puțin să comunice cei care sunt responsabili”.

Dumincă seară, 13 noiembrie, presa a suprins mai mulți deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și miniștri care s-au adunat la Președinție.

A doua zi, luni, partidul de guvernământ a publicat un comunicat în care se menționa că au fost discutate soluțiile care „vor fi adoptate în cel mai scurt timp” pentru a asigura liniștea și pacea în țară. „S-a discutat și despre modul în care poate fi îmbunătățită performanța unor ministere. Deciziile luate vor fi anunțate în cel mai scurt timp”

„Am discutat despre situația de securitate, situația politică. Am discutat anumite remanieri, dar tot ce s-a auzit azi în presă sunt zvonuri. Am discutat despre riscuri și soluțiile. E un proces normal de lucru”, a declarat Radu Marian pentru TV8.

„Indiferent la ce oră e ședința, important e să avem aceste discuții”, a răspuns deputatul referitor la ora târzie a ședinței.

Totodată, Radu Marian a mai afirmat că s-a discutat și despre scurgerile de informații din ultimele zile.

„Am discutat și acest aspect pentru că trebuie să analizăm aceste atacuri din partea grupării, hoției și războiului și să vedem cum facem mai departe ca să diminuăm riscurile de securitate”, a precizat Radu Marian.

De cealaltă parte, deputatul Lilian Carp a negat că s-ar fi discutat și despre remanieri guvernamentale și scurgerile de informații de pe Telegram.

„S-a discutat despre îmbunătățirea calității guvernării, despre riscurile de securitate”, a menționat Carp.

Ședință nocturnă la Președinție: „Discutăm pașii următori”