Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul Nataliei Gavrilița la finalul…

Mesajul Nataliei Gavrilița la finalul mandatului: „M-am străduit să îmi fac datoria cinstit și cu dedicație, pentru oameni, pentru țară”

Prim-ministra în exercițiu a R. Moldova, Natalia Gavrilița, a venit cu un mesaj de rămas bun la sfârșitul mandatului său. Aceasta afirmă că „transmite cu inima împăcată noii echipe responsabilitatea gestionării Guvernului”.

„Astăzi, închei cea mai responsabilă etapă din viața mea profesională de până acum. Transmit cu inima împăcată noii echipe responsabilitatea gestionării Guvernului. Chiar dacă plec de la cârma executivului, rămân alături de oamenii frumoși și harnici ai acestei țări. Oameni pentru care am muncit zi de zi în cele 18 luni de mandat.

Alături de colegii mei am făcut tot ce ne-a stat în puteri, ca oamenii din R. Moldova să resimtă cât mai puțin crizele prin care am trecut și trecem. În același timp, ne-am ambiționat să avansăm în drumul nostru spre Uniunea Europeană – și ne-a reușit!

Țin să mulțumesc fiecărui coleg din Guvernul pe care am avut onoarea să-l conduc, pentru eforturile depuse. Le mulțumesc cetățenilor pentru aprecieri și critici, iar colegilor de partid pentru susținere.

În aceste zile, am primit din partea oamenilor foarte multe cuvinte de apreciere și recunoștință. Vă mulțumesc din suflet pentru fiecare cuvânt și emoție. Ele m-au făcut să retrăiesc toată perioada lucrată la Guvern, cu bune și rele. M-am străduit să îmi fac datoria cinstit și cu dedicație, pentru oameni, pentru țară.

Le doresc succes colegilor din noua garnitură guvernamentală și îi îndemn să nu renunțe nicio clipă la mandatul proeuropean și prodezvoltare, pentru care am primit votul cetățenilor în anul 2021. Eu cred în Moldova, cred în oamenii acestei țări. Eu cred că noi merităm să trăim într-o țară liberă de corupție, o țară puternică, Europeană, cu o economie dezvoltată și oportunități pentru fiecare”, a scris Natalia Gavrilița pe pagina sa de Facebook, unde a postat și două poze de la Guvern.

Joi, 16 februarie, prim-ministrul desemnat, Dorin Recean, va prezenta programul de activitate și componența viitorului cabinet de miniștri și va cere votul de încredere al Parlamentului.

Programul de activitate propus de Recean se axează pe dezvoltarea economică prin „relansarea economiei afectată de crizele regionale şi globale”, securitatea statutului și ordine publică prin „consolidarea capacităților instituțiilor de aplicare a legii și a celor din domeniul de securitate”, Afaceri Externe și Integrare Europeană, reintegrarea țării prin continuarea dialogului în formatul de negocieri 1+1;

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat vineri, 10 februarie, decretul privind desemnarea lui Dorin Recean în calitate de candidat pentru funcția de prin-ministru, după ce Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia, fără a menționa motivele exacte pentru această decizie.