Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Declarațiile prim-ministrei Natalia Gavrilița…

LIVE Declarațiile prim-ministrei Natalia Gavrilița după informațiile precum că Guvernul ar urma să demisioneze

Prim-ministra Natalia Gavrilița susține vineri, 10 februarie, un briefing de presă, după informațiile precum că Guvernul ar urma să demisioneze.

„(…) În ciuda crizelor multiple cu care s-a confruntat țara, progresele noastre au fost apreciate foarte înalt. Am convenit asupra acțiunilor ce urmează să le realizăm pentru a lansa, până la finele acestui an, negocierile de aderare al UE. Oamenii din țara noastră merită să se bucure de toate beneficiile integrării în UE de care au fost lipsiți timp de 30 de ani. Locuri de muncă cu salarii decente, educație și servicii de sănătate de calitate, infrastructură dezvoltată și cel mai important – siguranța în ziua de mâine. La Bruxelles am avut întâlniri cu președinții Comisiei Europene, a Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene, cu vicepreședinți, comisari și europarlamentari. Ca de fiecare dată m-am convins că R. Moldova are mulți prieteni la Bruxelles și suntem așteptați în UE cu brațele deschise.

(…) Dacă Guvernul ar fi avut acasă aceeași susținere și încredere pe care am simțit-o la partenerii noștri europeni, am fi reușit să avansăm mai mult și mai repede. Dragi cetățeni, după un an și jumătate în fruntea acestui Guvern, a venit timpul să anunț demisia mea din această funcție (…). Echipa cu care am lucrat la Guvern a fost o echipă cu oameni constructivi, orientați spre dezvoltare, cu expertiză în domeniul economiei și a investițiilor”, a spus Gavrilița.

Guvernul condus de Natalia Gavrilița urmează să-și anunțe demisia, astăzi, vineri, 10 februarie 2023, susțin surse ale ZdG din cadrul Guvernului. În dimineața acestei zile, la Guvern și la Președinție au fost programate ședințe în care s-a discutat acest subiect, dar și numele posibililor succesori.

Dorin Recean, secretarul Consiliului Suprem de Securitate ar urma să fie candidatul propus de președinta Maia Sandu pentru a ocupa funcția de prim-ministru, după demisia Guvernului Gavrilița, afirmă surse ale ZdG.

Candidatura lui Recean a fost agreată la nivelul deputaților PAS, susțin mai multe surse ale ZdG.