Principală  —  IMPORTANTE   —   Mesajul fostului premier Ion Sturza…

Mesajul fostului premier Ion Sturza pentru Vlad Filat: „Nu poți să faci „afaceri” și, în același timp, să ocupi funcții publice importante. Nu e credibil”

Fostul premier Ion Sturza i-a transmis un mesaj proaspătului președinte reales al PLDM, Vlad Filat, prin care îl sfătuiește să nu să se implice în politicul moldovenesc, menționând că din activitatea politică nu poți să „trăiești frumos”. Totodată, Sturza a precizat că nu poți să faci „afaceri” și, în același timp, să ocupi funcții publice importante, deoarece, în opinia fostului prim-ministru „inevitabil încurci buzunarul public cu cel personal”.

Ion Sturza, într-o postare pe Facebook, i-a transmis un mesaj lui Vlad Filat prin care i-a sugerat să nu revină pe scena politică, motivând că nu poți să faci „afaceri” și, în același timp, să ocupi funcții publice importante, deoarece, „inevitabil încurci buzunarul public cu cel personal”.

Mesajul lui Ion Sturza:

„Un lucru mă făcea să fiu reticent – dorința ta și a familiei tale de a „trăi frumos”. Evident, nu este un păcat! Nu este un păcat, dacă acest trai frumos și îmbelșugat este rezultatul muncii și de ce nu? Ai unui pic de noroc. Tu ai avut și una, și alta. Dar din activitatea politică nu poți să „trăiești frumos”. Ți-am spus-o și ție, și multor altor oameni – nu poți să faci „afaceri” și, în același timp, să ocupi funcții publice importante. Nu e credibil. La un moment dat, inevitabil încurci buzunarul public cu cel personal. Atunci ești pierdut…

Tu nu mi-ai ascultat sfatul. Ai încurcat lucrurile. Le-ai încurcat cu o aroganță și trufie greu de imaginat. E de vină Plahotniuc, Șor&Co, familia care te-a trădat? Nu! Vina îți aparține în totalitate. Ai tradat așteptarile unei țări intregi…Ai vrut și “blazon”…Poți , trebuie să treci prin chinul fizic și psihic prin care ai fost osândit de soartă să treci. Nu poți să treci prin rușine! Ești un om tânăr. Ai capacități extraordinare. Două mâini și două picioare… Lasă lumea-n pace. Nu ești tu cel care să dai lecții de morală și să pui note de bună purtare (politic vorbind). Revină la matcă – mici afaceri, mici șotii…”, a scris Sturza.

La 16 august curent, Vlad Filat, a fost reales în calitate de președinte al PLDM. Asta după ce la 3 decembrie 2019, Judecătoria Chișinău a admis demersul administrației Penitenciarului nr. 13 și l-a liberat condiționat, înainte de termen, pe ex-premierul Vlad Filat, cu termen de pedeapsă neexecutat de 2 ani, 11 luni și 3 zile.