Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Cu ce avere oficială…

DOC Cu ce avere oficială intră Dodon în cursa pentru prezidențiale

Candidatul independent la alegerile prezidențiale, care este susținut de PSRM, Igor Dodon, a trecut în declarația de avere și interese personale pentru perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2019, depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC), salariul pentru funcția de președinte, o casă de locuit și un teren.

Șeful statului, care va lupta pentru al doilea mandat, declară pentru anii 2018 și 2019 un salariu total de peste 416.900 de lei, adică, în medie, circa 17.300 de lei. Soția acestuia, angajată la Exclusiv Media SRL, companie ce aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță, consăteanul lui Dodon, a câștigat în cei doi ani peste 784 de mii de lei.

Familia Dodon a mai declarat 1313 lei dobândă la contul de card salarial, iar din proprietăți doar un teren intravilan și casa de locuit dobândită în 2013, care are o suprafață de peste 422 de metri pătrați.

În continuare, Dodon achită creditul de 1.477.000 de lei pe care l-a luat în 2013 și este scadent în 2028.

La capitolul interese, Dodon declară că este fondator al A.O. „Institutul de Modernizare a Moldovei”, „Iubesc Moldova” și al Fundației de binefacere „Soluția”, precum și președinte al Federației de șah din Republica Moldova.

Ziarul de Gardă va publica averile tuturor candidaților la scrutinul prezidențial.

Până acum, în cursa electorală au fost înregistrați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul „Șor”) și Maia Sandu (PAS). Cererea de înregistrare a lui Andrian Candu (Pro Moldova) a fost respinsă. Totodată, Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral UNIREA) au depus listele cu semnături, care urmează a fi verificate.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. Campania electorală va începe mâine, 2 octombrie.