Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Familia lui Igor Dodon utilizează…

Familia lui Igor Dodon utilizează trei automobile, dar Președinția nu recunoaște

Familia prezidențială circulă de mai mulți ani cu câteva automobile care nu se regăsesc, însă, în declarația de avere a șefului statului, Igor Dodon. Acestea au fost văzute de mai multe ori, în diferite perioade ale anului, oprind în fața casei sau intrând în curtea casei președintelui, care se găsește în sectorul Buiucani al capitalei, remarcă moldovacurata.md.

Totuși, Președinția nu recunoaște că șeful statului ar folosi alte mașini decât cele declarate oficial. Sursa citată a constatat că două dintre mașini au fost donate Partidului Socialiștilor în 2016, în campania electorală prezidențială.

În fața curții familiei Dodon și, uneori, intrând în curte, sunt văzute adesea, în ultimii ani, cel puțin trei automobile care au în comun cifrele de pe plăcuța de înmatriculare – 526. Acestea sunt: Hyundai, cu numărul de înregistrare CSC 526; Skoda Superb, cu numărul de înmatriculare KPS 526; Skoda Superb, cu numărul de înmatriculare KAR 526.

O mașină dintre acestea, Hyundai cu numărul de înregistrare CSC 526, este condusă de soția președintelui, Galina Dodon.

Foto: moldovacurata.md

Nici în declarația de avere și interese personale pentru anul 2018 și nici în cea pentru anul 2019, cele trei mașini nu sunt indicate, așa cum prevede Legea nr. 133 privind declararea averii.

Conform moldovacurata.md, în răspunsul primit de la Președinție, semnat de secretarul general, Nicolae Posturusu, se spune că familia prezidențială nu deține mijloacele de transport enumerate în solictarea de informație cu niciun drept de proprietate, nici cu titlu de folosință.

Citiți întregul material pe site-ul moldovacurata.md.

Foto: moldovacurata.md, colaj: ZdG