Deportați, pentru că s-au născut români

Deportările din Basarabia au fost un subiect tabu până în anii `90, s-a vorbit mereu în șoaptă despre drama acestor oameni sau pur și simplu au fost dați uitării. Însă, cei care au supraviețuit nu vor uita niciodată anii petrecuți în Siberia. Istoricii susțin că cei mai valoroși oameni ai țării – profesori, preoți, oameni de cultură, gospodarii și intelectualii au fost deportați, contrar voinței lor, iar consecințele acelor evenimente se resimt și astăzi în societatea moldovenească.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *