Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Un deputat socialist susține…

VIDEO Un deputat socialist susține că Igor Dodon a achitat amenda pensionarei care ar fi încălcat regimul de izolare

Într-un filmuleț video apărut pe pagina de socializare a deputatului socialist Vladimir Odnostalco, acesta spune că Igor Dodon, președintele R.Moldova a achitat amenda Alexandrei Chiabur, pensionara din Chișinău care a fost sancționată cu 22,5 mii de lei pentru că ar fi încălcat regimul de izolare. Deputatul afirmă că „nu a fost cheltuit niciun leu din bugetul de stat”.

După ce ZDG a publicat povestea pensionarei din Chișinău care a fost amendată pentru că ar fi ieșit la magazin după pâine, Vladimir Odnostalco și Oleg Suslov, vicepretorul sectorului Rîșcani au vizitat-o pe femeia în vârstă de 66 de ani din Chișinău. Aceștia i-au înmânat doamnei documentele care confirmă achitarea amenzii. 

„Președintele a aflat despre problemă, președintele a ajutat. Amenda integrală este achitată”, spune Vladimir Odnostalco în filmulețul video.

Potrivit documentelor aceștia au achitat 50% din totalul amenzii, adică 11 250 de lei.

Potrivit Nataliei Moloșag, pensionara ar fi găsit procesul-verbal la data de 8 aprilie, ceea ce înseamnă că cei care au achitat amenda s-ar fi încadrat în termenul de 72 de ore în care persoana sancționată poate achita jumătate din suma amenzii.

Întrebat de internauți în comentarii despre sursa banilor, Vladimir Odnostalco a precizat că „că nu a fost cheltuit niciun leu din bugetul de stat”.

Amintim că anterior contactat de Ziarul de Gardă, Vladimir Odnostalco a refuzat să ofere informații și ne-a sugerat să transmitem în scris întrebările „către …. serviciul de presă al PSRM”. 

Vineri, 10 aprilie, ZdG a relatat cazul Alexandrei Chiabur, o pensionară din Chișinău, în vârstă de 66 de ani, a ajuns la marginea disperării. Plânge în hohote și spune că „este gata să se arunce peste balcon” după ce a fost amendată cu 22500 de lei pentru că ar fi încălcat regimul de izolare la domiciliu, impus de autorități. Femeia ar putea achita amenda doar dacă timp de aproape doi ani, ar strânge, în fiecare lună, pensia de 1300 de lei pe care o primește. Plânge cu disperare și spune că „nu-i rămâne decât să își pună capăt zilelor”.