Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Vinul Moldovei va fi prezentat…

Vinul Moldovei va fi prezentat la expoziția europeană ProWein 2016

Vinul Moldovei va participa pentru al treilea an consecutiv la cea mai mare expoziție europeană de vinuri și băuturi alcoolice – ProWein 2016. În perioada 13-15 martie 2016, 30 de companii vinicole din R. Moldova vor fi prezente la Dusseldorf, Germania, unde își vor expune produsele la un stand comun, sub egida brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Participarea țării noastre la eveniment este organizată și finanțată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerului strategic de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate USAID și suportul programului CBI.

Dumitru Munteanu, director al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului: „An de an standul comun Vinul Moldovei din cadrul expoziției crește ca suprafață și număr de participanți, dar, și mai important, constatăm cu mândrie o creștere a calității și diversității vinurilor pe care le prezentăm consumatorilor internaționali. În rezultatul politicilor implementate de ONVV, expertul nr. 1 în sectorul vitivinicol, Vinul Moldovei devine mai inovativ, competitiv, atractiv și cu personalitate, iar Prowein ne oferă platforma perfectă pentru a-l pune în valoare și a spori exporturile de produse cu valoare adăugată înaltă pe noi piețe de desfacere, inclusiv în Uniunea Europeană.”

La ediția din acest an a expoziției ProWein și-au anunțat participarea peste 6000 de expozanți din 57 de țări, care își vor prezenta produsele celor aproximativ 50.000 de vizitatori din peste 120 de țări, inclusiv numeroși profesioniști: experți în vinificație, distribuitori și importatori de vinuri, specialiști și somelieri internaționali. Evenimentul reprezintă o platformă eficientă pentru stabilirea relațiilor de parteneriat și de afaceri, dar și pentru identificarea oportunităților de creștere a exporturilor.

După succesul obținut la edițiile anterioare, materializat în noi colaborări comerciale internaționale și notorietate sporită pentru Vinul Moldovei, vinificatorii autohtoni vor prezenta la Dusseldorf peste 200 dintre cele mai apreciate vinuri, divinuri și spumante de calitate.

Mesajul prin care delegația din Moldova își propune să atragă și să cucerească vizitatorii expoziției pentru a le prezenta Vinul Moldovei este „Făurit pentru a fi savurat”. Sub acest generic, în data de 14 martie, la standul „Wine of Moldova” se va desfășura un masterclass dedicat importatorilor, distribuitorilor, liderilor de opinie, profesioniștilor, jurnaliștilor, pasionaților de vinuri și adevăraților cunoscători. În cadrul evenimentului moderat de Robert Joseph, cunoscut scriitor și expert internațional în vinuri , vor fi prezentate și degustate 10 cele mai reprezentative vinuri moldovenești.

Seara, în aceeași zi, va fi organizat un eveniment special „Moldovan Wine Party” cu bucate tradiționale și muzică de calitate, care vor crea o atmosferă propice pentru familiarizarea participanților cu Vinul Moldovei și cu tradițiile seculare de vinificație ale poporului nostru.