Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Fermierii care s-au pornit…

VIDEO Fermierii care s-au pornit cu tractoarele la Chișinău, opriți în apropiere de Dănceni. Un autobuz plin cu mascați, la fața locului: „Când ajung ei acasă și mănâncă pâine, la ce se gândesc? Noi facem această pâine”

Mai mulți fermieri, din mai multe raioane, care au pornit vineri cu tractoarele spre Chișinău au fost stopați în apropiere de localitatea Dănceni. Oamenii spun că sunt nemulțumiți de atitudinea autorităților și susțin că nu vor renunța la proteste. La fața locului au fost dislocați zeci de mascați din cadrul Poliției.

„Mascații au venit aici și au închis drumul, noi nu am închis nimic”, spun manifestanții.

„Seara când se duc acești mascați și mănâncă pâine, la ce se gândesc, de unde iau această pâine. Noi facem această pâine, iar ei o mănâncă”, menționează unul dintre fermieri.

Între timp, acolo a ajuns un autobuz plin cu mascați. Ulterior, potrivit manifestanților, mascații au blocat șoseaua pentru a împiedica ca agricultorii să ajungă cu tractoarele în centrul capitalei.

În semn de protest, agricultorii și-au parcat mașinile agricole pe șoseaua Chișinău – Hâncești și spun că „nu se lasă bătuți”.

Mai mulți agricultori din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Leova, Basarabeasca, Ștefan Vodă sau Hîncești protestează de 4 zile față de soluțiile propuse de autorități pe care le consideră ineficente.

Joi seara, după ce agricultorii din Căușeni și Ștefan Vodă s-au întâlnit cu premierul Ion Chicu, protestatarii au pornit cu tractoarele la Chișinău.

După ce au așteptat autorizația autorităților publice din Chișinău, dar și permisiunea poliției, tractoarele agricultorilor din Căușeni și Ștefan Vodă au intrat în capitală odată cu lăsarea nopții.

Vineri, 14 august, reprezentanții Poliției au emis un comunicat prin care au declrat că fermierii care au mers joi cu tractoarele la Chișinău, pe parcursul deplasării „au admis abateri de la cadrul normativ, care cad sub incidența articolelor 2431 Cod Contravențional  „Deplasarea neautorizată în grup pe drumurile publice” și art.225 Cod Contravențional „Blocarea intenţionată a unei benzi de circulaţie sau a arterelor de transport”, fapt pentru care, potrivit oamenilor legii, Poliția va documenta și va acționa în condițiile cadrului legal.