Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Cele două centre mobile…

VIDEO Cele două centre mobile de vaccinare împotriva COVID-19, troleibuzul și autobuzul, au pornit pe străzile din Capitală

Cele două centre mobile de vaccinare, un troleibuz și un autobuz de linie, care au fost amenajate corespunzător, au fost lansate miercuri, 26 mai, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

În cadrul unei conferințe de presă, autoritățile municipale au anunțat că troleibuzul va staţiona, conform unui grafic, în toate sectoarele din municipiu Chișinău, iar autobuzul va merge și în suburbii.

Trebuie să facem tot posibilul să salvăm vieți. Avem vaccinuri suficiente pentru toți. Vrem să aducem sensibilizarea faptului că oamenii trebuie să se vaccineze. Este nevoie de actul de identitate și vă puteți vaccina. Avem vaccinuri chineze, AstraZeneca și Pfizer”, a declarat primarul Ion Ceban.

După evenimentul de lanasare, în PMAN câțiva doritori și-au administrat vaccinul împotriva COVID-19.

Potrivit autorităților municipale, în cele două centre mobile de vaccinare, troleibuz și autobuz, vor fi echipe medicale mobile, care vor asigura imunizarea tuturor doritorilor în imediata apropiere a locului de trai sau de serviciu în baza actelor de identitate.

Reprezentanții din cadrul Î. M. „Piața Centrală” au anunțat că noul centru de vaccinare împotriva COVID-19, amenajat la primul etaj al Centrului Comercial Central”, își reia activitatea și va funcționa patru zile în săptămână – joi, vineri, sâmbătă și duminică.

La 19 mai curent, a fost lansată integral etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Toți doritorii pot beneficia de vaccin.

De la startul campaniei de vaccinate anti-COVID, în R. Moldova au fost administrate 298 553 de doze de vaccin, 38 744 de persoane fiind vaccinate cu ambele doze. Tot în această perioadă, reprezentanții ministerului Sănătății susțin că au fost înregistrate 53 de reacții adverse moderate și 1 212 – reacții adverse ușoare.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent.

Citește și: