Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Cetățenii se vor…

ULTIMA ORĂ! Cetățenii se vor putea vaccina în troleibuz și autobuz. Anunțul făcut de autoritățile municipale

Foto: Chișinău.md

În municipiul Chișinău vor fi amenajate două centre mobile de vaccinare împotriva noului coronavirus. Un troleibuz și un autobuz de linie vor fi amenajate corespunzător pentru ca cetățenii să poată fi imunizați anti-COVID. Anunțul a fost făcut de către primarul Capitalei, Ion Ceban, luni, 24 mai.

Centrul mobil amenajat în troleibuz va staționa în anumite stații din Capitală, timp în care doritorii vor putea fi imunizați împotriva noului coronavirus, în timp ce autobuzul amenajat va efectua curse în suburbii, unde va staționa în anumite stații pentru ca cetățenii să se poată imuniza anti-COVID.

„Miercuri vom lansa două centre mobile de vaccinare. Vor fi două puncte de vaccinare pe roți, două centre mobile. Vom pune un troleibuz și un autobuz. Troleibuzul va staționa în anumite stații în Chișinău, iar autobuzul va merge în suburbii”, a declarat Ion Ceban.

Cele două centre mobile vor fi lansate miercuri, 26 mai, susține conducerea Primăriei.

La 19 mai curent, a fost lansată integral etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Toți doritorii pot beneficia de vaccin.

De la startul campaniei de vaccinate anti-COVID, în R. Moldova au fost administrate 298 553 de doze de vaccin, 38 744 de persoane fiind vaccinate cu ambele doze. Tot în această perioadă, reprezentanții ministerului Sănătății susțin că au fost înregistrate 53 de reacții adverse moderate și 1 212 – reacții adverse ușoare.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent.