Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Cum arată cele două…

FOTO Cum arată cele două centre mobile, troleibuzul și autobuzul, amenajate pentru vaccinarea cetățenilor anti-COVID

Cele două centre mobile de vaccinare, un troleibuz și un autobuz de linie, sunt amenajate corespunzător și sunt gata să pornească pe străzile din Capitală. Despre asta anunță conducerea Primăriei, care a postat și imagini cu cele două vehicule deja amenajate.

Într-un mesaj postat pe Facebook, primarul Capitalei, Ion Ceban, menționează că cele două centre mobile vor fi inaugurate miercuri, în scuarul Pieții Marii Adunări Naționale.

„Două unităţi de transport public (puncte mobile de vaccinare) – sunt pregătite pentru ca de mâine să pornească prin municipiu. Evenimentul de lansare va fi mâine la ora 11 00 în Piața Marii Adunări Naționale. Pentru a fi mai uşor identificate, pe troleibuz şi autobuz au fost lipite autocolante cu mesaje în susţinerea Campaniei de vaccinare anti COVID-19. În prezent şi habitaclul unităţilor de transport este amenajat, astfel ca să corespundă cerinţelor unui punct de imunizare”, scrie Ion Ceban pe Facebook.

Troleibuzul va staţiona, conform unui grafic, în toate sectoarele din municipiu Chișinău, iar autobuzul va merge și în suburbii.

Potrivit autorităților municipale, în cele două centre mobile de vaccinare, troleibuz și autobuz, vor fi echipe medicale mobile, care vor asigura imunizarea tuturor doritorilor în imediata apropiere a locului de trai sau de serviciu în baza actelor de identitate.

La 19 mai curent, a fost lansată integral etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Toți doritorii pot beneficia de vaccin.

De la startul campaniei de vaccinate anti-COVID, în R. Moldova au fost administrate 298 553 de doze de vaccin, 38 744 de persoane fiind vaccinate cu ambele doze. Tot în această perioadă, reprezentanții ministerului Sănătății susțin că au fost înregistrate 53 de reacții adverse moderate și 1 212 – reacții adverse ușoare.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent.