Principală  —  IMPORTANTE   —   Unde vor cânta Kirkorov și…

Unde vor cânta Kirkorov și Kreed? Până duminică dimineață în PMAN nu a fost instalată nicio scenă pe care ar urma să evolueze artiștii ruși aduși de Valico, apropiat de-al lui Platon – GALERIE FOTO

La primele ore ale dimineții de duminică, 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde Veaceslav Valico, cel care a candidat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, avându-l ca persoană de încredere pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, a anunțat că organizează un „concert pentru tineri” la care ar urma să evolueze interpreți ruși, printre care Filip Kircorov și Egor Kreed, nu a fost instalată nicio scenă.

Scuarul Pieții este gol după ce vineri muncitorii au demontat scena de acolo pe care urma să urce raperul rus Alisher Tagirovich Morgenshtern, cel care sâmbătă seara a anunțat că nu mai vine la Chișinău pentru a participa la evenimentul lui Valico.

În schimb, Valico a anunțat tot sâmbătă că evenimentul va avea totuși loc în PMAN, iar pe scenă vor urca Filip Kirkorov, DAVA, Ivan Dmitrienko și Egor Kreed.

Raperul rus Alisher Tagirovich Morgenshtern nu va urca pe scena concertului de duminică, 19 iunie, din Piața Marii Adunări Naționale, eveniment organizat de Veaceslav Valico, cel care a candidat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, avându-l ca persoană de încredere pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Anunțul a fost făcut de artist sâmbătă seara printr-un mesaj video postat pe rețelele de socializare. Morgenshtern, care urma să evolueze duminică pe scena din PMAN spune că nu o va mai face, menționând că „nu-l interesează jocurile politice”.

„Moldova, Moldova eu pe data de 19 iunie nu voi fi… pentru că nu mă interesează jocurile politice. Neapărat o să ajung la voi atunci când va fi organizat un concert adevărat și normal. Încă ceva, pentru toți urmăritorii mei – nu mergeți pe 19 iunie la acest concert”, a menționat artistul într-un mesaj video postat pe pagina lui de instagram.

Tot pentru ziua de duminică, Valico i-a cedat pentru câteva ore spațiul rezervat din PMAN celor din Partidul Șor, care au anunțat că vor organiza acolo un protest anti-guvernamental în scuarul Pieții.

Pe 15 iunie, Primăria capitalei a emis o dispoziție care arăta că atât Veaceslav Valico, cât și reprezentanții Partidului Șor au rezervat pentru duminică, 19 iunie, spațiul din centrul capitalei pentru desfășurarea unor acțiuni: Valico – pentru concertul lui Morgenshtern, iar Partidul Șor – pentru o manifestare împotriva guvernării.

Desfășurarea acțiunilor în PMAN au fost coordonate de Valico și cei din Partidul Șor, întrucât protestul va fi organizat în intervalul de timp în care activistul, apropiat de-al lui Platon, a rezervat spațiul din scuarul PMAN. Mai exact, potrivit documentului Valico a rezervat spațiul din centrul capitalei pentru intervalul de timp 15:00 – 22:00, iar protestul celor din Partidul Șor va avea loc în intervalul orelor 17:00 – 18:00, adică în intervalul de timp rezervat de Valico, urmând ca după manifestația lor, să înceapă concertul activistului.

Miercuri, 15 iunie, Valico spunea că el ar fi doar reprezentantul oficial al concertului de duminică de la Chișinău, la care vor evolua rapper-ului rus Alisher Tagirovich Morgenshtern și artistul rus Slava Marlow, iar organizatorii și sponsorii ar fi reprezentanții diasporei moldovenești din Canada. 

Valico este un activist civic, care în iunie 2019 a participat la protestul Partidului Democrat din Moldova (PDM), înainte ca formațiunea să cedeze guvernarea. Atunci, el a ținut și un discurs de pe scena amenajată de PDM-ul lui Plahotniuc, în care l-a criticat pe președintele de atunci al țării, Igor Dodon, cerând demisia acestuia.

Anterior, ZdG a scris că numele lui Valico a figurat în două dosare civile în care a fost acționat în judecată de o bancă comercială. În primul caz, Valico a fost obligat să achite o datorie și cheltuieli de judecată în valoare de 30 de mii de lei. Ulterior, banca l-a atacat în judecată pentru „a-și apăra onoarea și reputația profesională”, obligând-ul să radieze pe paginile sale de socializare „informații care lezează reputația profesională a băncii” și „să înceteze campania mediatică de defăimare” a acesteia. Acțiunea băncii a fost respinsă. În 2017, pe motiv că Valico nu și-a onorat datoria, executorul judecătoresc, din numele băncii, a solicitat aplicarea interdicției acestuia de a nu părăsi țara, instanța însă a respins cererea.