Principală  —  IMPORTANTE   —   Târgul de Crăciun va fi…

Târgul de Crăciun va fi lansat oficial pe 24 decembrie, a anunțat ministrul Culturii

Târgul de Crăciun va fi lansat oficial la 24 decembrie, în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac, a anunțat ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în cadrul unei conferințe de presă.

„În scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac” lucrările sunt în toi. Peste câteva zile vom lansa Târgul de Crăciun, care este parte componentă a sărbătorilor organizate de Guvernul R. Moldova și Ministerul Culturii. Târgul de Crăciun va fi lansat oficial pe 24 decembrie, cu numeroși artiști care vor evolua în scenă”, a spus ministrul Culturii.

Pe scenă vor urca artiști, precum Vali Boghean, Alex Calancea Band, Cătălin Josan, surorile Osoianu, Cristina Scarlat, Pasha Parfeni, Nadia Trohin și alți interpreți. Vor avea loc concerte și în mai multe raioane ale țării, potrivit Ministerului Culturii.

„Ne vom strădui să aducem cât mai multă lume din teritoriu, care să vină la Chișinău și să evolueze pe scena Târgului de Crăciun. În cadrul Târgului de Crăciun vor exista 22 de căsuțe care vor fi puse la dispoziție agenților economici, meșterilor populari și producătorilor locali”, a menționat Sergiu Prodan.

Ministrul Culturii a mai spus că vizitatorilor târgului nu li se va solicita să prezinte certificatul de vaccinare.

„Vom asigura ca toți cei care primesc musafirii în Târgul de Crăciun să aibă dovada vaccinării, dar nu vom cere această dovadă de la cei care vor veni cu familiile să viziteze Târgul de Crăciun”.

Programul evenimentelor artistice, dedicat sărbătorilor de iarnă se va încheia pe 9 ianuarie, odată cu închiderea Târgului de Crăciun.

Cabinetul de miniștri a alocat 8,5 milioane de lei pentru organizarea activităților dedicate sărbătorilor de iarnă, în perioada 24 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat miercuri, 8 decembrie, de Guvern. Detalii aici