Principală  —  Ştiri  —  Social   —   SIS sistează accesul către un…

SIS sistează accesul către un alt site care distribuie știri false despre COVID-19

Serviciului de Informaţii şi Securitate informează, prin intermediul unui comunicat de presă, că urmează a fi sistat încă un site care distribuie știri false cu privire la evoluția infecției COVID – 19. Este vorba de site-ul moldvesti0.wordpress.com.

În acest sens, instituția a emis, la 29 aprilie curent, un ordin cu privire la blocarea site-ului, iar documentul va fi transmis Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației pentru a pune în aplicare.

Unul dintre cele mai „populare” articole ale acestui site a fost publicat ieri, 28 aprilie: [INVESTIGAȚIE] DOC// Legăturile familiilor DODON-CEAIKA cu tehnologia 5G.

La 16 aprilie, SIS a sistat activitatea altor două site-uri.

Totodată, la 20 martie curent, SIS a decis blocarea a 52 de site-uri care distribuie știri false, pe întreaga perioadă a stării de urgență.

În conformitate cu Dispoziția nr.3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, furnizorii de servicii de comunicații electronice accesibile publicului, la decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației, bazată pe lista de surse făcută publică de către Serviciul de Informaţii şi Securitate, au obligaţia de a bloca imediat sursele online care promovează știri false cu privire la evoluția COVID19.