Poți solicita ajutor social și la TELEFON

Modalitatea de solicitare a ajutorului social de către cetățeni a fost simplificată.  Conform noilor proceduri, solicitarea de ajutor social va putea fi depusă nu doar pe suport de hârtie, ca în prezent, dar și prin telefon. De asemenea, cererile incomplete vor fi acceptate pentru examinare urmând ca pe parcursul a cinci zile lucrătoare din momentul înregistrării să fie fi prezentate datele sau actele necesare.

Cererile vor fi înregistrate și examinate prin intermediul Sistemului informațional automatizat „Asistență Socială”.

Totodată, documentul elaborat de Guvern reglementează mecanismul de implementare a Acordului de cooperare încheiat între beneficiarul de ajutor social și Direcția asistență socială și protecție a familiei. Astfel, persoana care va beneficia de prestații sociale își asumă obligaţia să utilizeze resursele financiare primite în folosul familiei, primordial pentru asigurarea cu produse alimentare, vestimentație,  îngrijiri medicale și școlarizarea obligatorie a copiilor. Corectitudinea utilizării banilor primiți va fi verificată de comisiile instituite la nivel local. Dacă se va constata încălcarea repetată a obligațiilor asumate, ajutorul social va fi stopat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *