12°C, Chișinău
19.19 $ 17.66 0.195

Aneta GROSU

ombudsmanul cititorilor; co-fondatoare ZdG

Localitate: satul Drochia, raionul Drochia 

Studii: Universitatea de Stat din Moldova

Experiență de muncă: Primul loc de muncă a fost la Televiziunea de Stat, în Departamentul Știri. Am făcut parte din echipa care a lansat primul program de știri din Moldova Independentă – „Mesager”. Ulterior, am muncit la primul Post Independent de Televiziune – „Catalan”. Am fost angajată la ziarele „Flux” și „Accente”, după care a venit „Ziarul de Gardă”.

Ce fac la ZdG: Împreună cu echipa, facem „Ziarul de Gardă”, dar și știri, produse video, participăm în cadrul mai multor proiecte media, instruim stagiari, care vin în redacție în cadrul unor proiecte internaționale sau stagiari care vin de la facultățile de jurnalism.

Din 2004, când a fost lansat, „Ziarul de Gardă” a crescut: și-a extins echipa, și-a diversificat produsele media, și-a extins cercul de abonați. Toate acestea pentru că, întotdeauna, a abordat fără frică subiectele așteptate de cititori.

Când și de ce am venit la ZdG: Mai întâi, împreună cu câțiva jurnaliști, am fondat „Ziarul de Gardă”, la care am rămas să muncesc. Sunt aproape 16 ani de atunci. Când am început, gândeam că e un test: ne testăm puterile, experiența, dar și piața media, pentru a înțelege dacă suntem pregătiți să rezistăm în condițiile de atunci ale R. Moldova, când la guvernare era PCRM. Nu a fost simplu, dar azi înțelegem că a fost posibil.

Ce-mi place să fac în afară de activitatea la redacție: Îmi place să ascult marea, ciripitul păsărilor și liniștea absolută. Da, aș alege orice călătorie spre locuri necunoscute, în special acum. Altceva? Coc pâine cu multă plăcere, iar de 8 ani urmăresc cel mai deosebit fenomen din câte pot exista în viață – urmăresc cum crește nepoțelul meu, Ștefănel.

Articole scrise de Aneta GROSU

Vezi articolele ZdG

Trimite știrea ta

Am o știre pentru ZdG

    Știrea mea
    Contact sursă

    Title