Principală  —  IMPORTANTE   —   Filip Kirkorov, în locul lui…

Filip Kirkorov, în locul lui Morgenshtern! Valico, apropiat de-al lui Platon, anunță că „concertul pentru tineri” va avea totuși loc în PMAN, doar că pe scenă nu va mai urca Morgenshtern – GALERIE GOTO

„Concertul pentru tineri” organizat de Veaceslav Valico, care a candidat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, avându-l ca persoană de încredere pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, va avea loc duminică, 19 iunie, așa cum a fost anunțat anterior.

Duminică, 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale, însă nu va mai cânta rapper-ul rus Alisher Tagirovich Morgenshtern așa cum a anunțat anterior Veaceslav Valico. Pe scenă însă va urca artistul rus Filip Kirkorov, cel care acum patru ani, la invitația președintelui socialist de atunci, Igor Dodon, a cântat gratuit la Sadova și a cules căpșuni împreună cu familia socialistului

„Suntem foarte bucuroși că am păstrat intriga până la capăt și acele discuții cu privire la faptul cine va evolua duminică – iată cine va evolua. Va evolua Ivan, Filip Kirikorov și Dava. Vă invităm pe toți duminică în PMAN pentru a vă încărca cu energie pozitivă. Concertul este organizat cu ocazia Zilei Studentului”, a declarat Valico.

„Concertul se începe ziua și va ține până seara târziu. Aici, în Moldova, practic e casa mea. Eu știu toate locurile aici, toate subsolurile. Vom merge neapărat într-un restaurant cu specific moldovenesc. Aici sunt oameni foarte frumoși. Aici sunt oameni care, sunt sigur, că ne va întâmpina cu bucurie”, a declarat Filip Kirkorov.

Valico i-a cedat pentru câteva ore spațiul rezervat din PMAN celor din Partidul Șor, care au anunțat că vor organiza dumunică un protest anti-guvernamental în scuarul Pieții.

Vineri seara, scena pe care urma să cânte artistul rus Alisher Tagirovich Morgenshtern, care fusese deja montată de joi în scuarul pieții, a fost demontată.

Publicitate
Publicitate

Pe 15 iunie, Primăria capitalei a emis o dispoziție care arăta că atât Veaceslav Valico, cât și reprezentanții Partidului Șor au rezervat pentru duminică, 19 iunie, spațiul din centrul capitalei pentru desfășurarea unor acțiuni: Valico – pentru concertul lui Morgenshtern, iar Partidul Șor – pentru o manifestare împotriva guvernării.

Desfășurarea acțiunilor în PMAN au fost coordonate de Valico și cei din Partidul Șor, întrucât protestul va fi organizat în intervalul de timp în care activistul, apropiat de-al lui Platon, a rezervat spațiul din scuarul PMAN. Mai exact, potrivit documentului Valico a rezervat spațiul din centrul capitalei pentru intervalul de timp 15:00 – 22:00, iar protestul celor din Partidul Șor va avea loc în intervalul orelor 17:00 – 18:00, adică în intervalul de timp rezervat de Valico, urmând ca după manifestația lor, să înceapă concertul activistului.

Miercuri, 15 iunie, Valico spunea că el ar fi doar reprezentantul oficial al concertului de duminică de la Chișinău, la care vor evolua rapper-ului rus Alisher Tagirovich Morgenshtern și artistul rus Slava Marlow, iar organizatorii și sponsorii ar fi reprezentanții diasporei moldovenești din Canada. 

Valico este un activist civic, care în iunie 2019 a participat la protestul Partidului Democrat din Moldova (PDM), înainte ca formațiunea să cedeze guvernarea. Atunci, el a ținut și un discurs de pe scena amenajată de PDM-ul lui Plahotniuc, în care l-a criticat pe președintele de atunci al țării, Igor Dodon, cerând demisia acestuia.

Anterior, ZdG a scris că numele lui Valico a figurat în două dosare civile în care a fost acționat în judecată de o bancă comercială. În primul caz, Valico a fost obligat să achite o datorie și cheltuieli de judecată în valoare de 30 de mii de lei. Ulterior, banca l-a atacat în judecată pentru „a-și apăra onoarea și reputația profesională”, obligând-ul să radieze pe paginile sale de socializare „informații care lezează reputația profesională a băncii” și „să înceteze campania mediatică de defăimare” a acesteia. Acțiunea băncii a fost respinsă. În 2017, pe motiv că Valico nu și-a onorat datoria, executorul judecătoresc, din numele băncii, a solicitat aplicarea interdicției acestuia de a nu părăsi țara, instanța însă a respins cererea.

În vara anului 2018, sub patronajul lui Igor Dodon, la Sadova s-a desfășurat Festivalul Căpșunii și Mierii. Printre invitați s-a numărat și interpretul Filip Kirkorov. Dodon afirma atunci că acesta este oaspetele său și că va cânta gratuit. Totuși, pe pagina oficială a lui Kirkorov, biletele pentru un concert variază de la 1000 la 8000 de ruble rusești pentru un loc.

Atunci, Igor Dodon a spus presei că Kirkorov vine doar pentru jumătate de zi și că  va sta și va mânca la el acasă pe perioada aflării la Sadova.

Publicitate
Publicitate