Principală  —  IMPORTANTE   —   După o săptămână de căutări,…

După o săptămână de căutări, Ministerul Apărării anunță că cel de-al doilea soldat care a fugit de pe Poligonul de la Bulboaca a fost găsit și s-a întors în unitate

Ministerul Apărării anunță marți, 1 februarie, că cel de-al doilea soldat, care acum o săptămână împreună cu un alt soldat au fugit de pe Poligonul de la Bulboaca unde făceau serviciul militar, a fost găsit de către angajații ministerului și a revenit în unitate.

„Cu referire la cazul de părăsire samavolnică a unității înregistrat pe data de 23 ianuarie curent, cu implicarea a doi soldați în termen din Brigada “Ștefan cel Mare”, Ministerul Apărării comunică următoarele: Unul din cei doi soldați a fost reîntors în unitate astăzi, 1 februarie, iar celălalt a revenit benevol în unitate duminică, 30 ianuarie. Comenduirea Militară cercetează motivele părăsirii samavolnice a unității de către cei doi soldați”, anunță Ministerul Apărării.

Unul dintre soldații care au fugit săptămâna trecută de pe Poligonul de la Bulboaca, unde făceau serviciul militar, a revenit benevol duminică, 30 ianuarie, în unitate. Deocamdată, Ministerul Apărării nu a stabilit din ce motive soldații au fugit de pe Poligonul de la Bulboaca.

La 28 ianuarie, Ministerul Apărării a anunțat că a pornit o anchetă internă după ce doi soldați au fugit de pe poligonul de la Bulboaca, unde făceau serviciul militar.

Anterior, Ziarul de Gardă a relatat despre cazul lui Marin Pavlescu, un tânăr militar în termen care se afla în concediu și a făcut public un mesaj video pe contul personal de Instagram, în care și-a făcut publică orientarea sexuală și a declarat că nu se va mai întoarce în armată, deoarece a fost supus abuzurilor și tratamentului degradant, după ce s-a aflat despre identitatea lui sexuală. Detalii aici

VIDEO/ Armata de care fug recruții