Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministerul Apărării a pornit o…

Ministerul Apărării a pornit o anchetă internă după ce doi soldați, de la aceeași unitate militară cu tânărul care a dezvăluit anterior că a fost hărțuit în armată, au fugit de la poligonul de la Bulboaca

Ministerul Apărării susține că a pornit o anchetă internă după ce doi soldați au fugit acum câteva zile de pe poligonul de la Bulboaca, unde făceau serviciul militar.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, purtătoarea de cuvânt al Ministerului Apărării, Ala Diaconu ne-a comunicat că, de câteva zile, agajații Ministerului Apărării sunt în căutarea a doi soldați care au fugit de pe poligonul de la Bulboaca unde făceau serviciul militar.

„Doi soldați în termen din cadrul Brigăzii 2 Ștefan cel Mare au părăsit samovolnic unitatea. Conducerea a întreprins acțiuni de căutare. La moment eu încă nu au fost găsiți. Pe cazul dat a fost demarată o anchetă de serviciu, iar motivele plecării samovolnice a soldaților din unitate se cercetează. Când vor fi găsiți, ei vor răspunde conform regulamentului militar. Este ceva timp de când ei au părăsit samovolnic unitatea, eu cunosc de câteva zile că sunt căutați”, a declarat Ala Diaconu, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării.

Anterior, Ziarul de Gardă a relatat despre cazul lui Marin Pavlescu, un tânăr militar în termen care se afla în concediu și a făcut public un mesaj video pe contul personal de Instagram, în care și-a făcut publică orientarea sexuală și a declarat că nu se va mai întoarce în armată, deoarece a fost supus abuzurilor și tratamentului degradant, după ce s-a aflat despre identitatea lui sexuală. Detalii aici

VIDEO/ Armata de care fug recruții