Principală  —  IMPORTANTE   —   Unul dintre soldații care au…

Unul dintre soldații care au fugit de pe Poligonul de la Bulboaca, unde făceau serviciul militar, a revenit în unitate. Cel de-al doilea soldat, căutat în continuare de către Ministerul Apărării

Unul dintre soldații care, acum șase zile, au fugit de pe Poligonul de la Bulboaca unde făceau serviciul militar a revenit în unitate, iar cel de-al doilea soldat este în continuare căutate de către angajații Ministerului Apărării.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, Ala Diaconu, purtătoarea de cuvânt al Ministerului Apărării, ne-a comunicat că unul dintre soldații care au fugit săptămâna trecută de pe Poligonul de la Bulboaca, unde făceau serviciul militar, a revenit benevol duminică, 30 ianuarie, în unitate. Deocamdată, Ministerul Apărării nu a stabilit din ce motive soldații au fugit de pe Poligonul de la Bulboaca.

„Un soldat în termen care a părăsit samovolnic unitatea, a revenit, ieri, benevol. Al doilea este căutat de organele abilitate. Ancheta va stabili motivele părăsirii unității”, a declarat Ala Diaconu.

La 28 ianuarie, Ministerul Apărării a anunțat că a pornit o anchetă internă după ce doi soldați au fugit de pe poligonul de la Bulboaca, unde făceau serviciul militar.

Anterior, Ziarul de Gardă a relatat despre cazul lui Marin Pavlescu, un tânăr militar în termen care se afla în concediu și a făcut public un mesaj video pe contul personal de Instagram, în care și-a făcut publică orientarea sexuală și a declarat că nu se va mai întoarce în armată, deoarece a fost supus abuzurilor și tratamentului degradant, după ce s-a aflat despre identitatea lui sexuală. Detalii aici

VIDEO/ Armata de care fug recruții