Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ R. Moldova a recepționat…

DOC R. Moldova a recepționat ultima tranșă de motorină din ajutorul umanitar acordat de România. Graficul de livrare a motorinei

Ultima tranșă de 1 000 de tone de motorină din totalul de 6 000 de tone, promise de președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns luni, 28 iunie, în R. Moldova. Potrivit Agenției Rezerve Materiale, autoritate desemnată pentru recepționarea, păstrarea și distribuirea motorinei oferită de Guvernul României, motorina urmează să fie distribuită agricultorilor afectați de secetă.

Potrivit Agenției, din cantitatea de 4 991 tone de motorină, recepţionată în patru tranșe, până la 27 iunie 2021 a fost distribuită cantitatea de 2 673 tone, la 1030 agricultori.

La 28 iunie curent, Agenţia Rezerve Materiale recepţionează a cincea tranşă de motorină, care va completa cantitatea totală livrată de Guvernul României de 6 000 tone de motorină, destinată sprijinului agricultorilor din Republica Moldova.

Graficul de livrare a motorinei este plasat zilnic, pentru ziua curentă, pe pagina web oficială a Agenției Rezerve Materiale la www.rezerve.gov.md.

Prima tranșă de 1200 de tone de motorină din totalul de 6000 de tone, promise de președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns la 17 mai, în R. Moldova. 

În ferbuarie curent, Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru R. Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă.

În luna decembrie 2020, aflat într-o vizita oficială la Chișinău, președintele român Klaus Iahannis a declarat că în vedere sprijinirii agricultorilor din R. Moldova, România va acorda ca ajutor aproximativ 6.000 de tone de motorină.

De asemenea, tot atunci, președintele român a anunțat că România va furniza R. Moldova până la 200.000 de doze de vaccin și va trimite, la Chișinău, în etapa imediat următoare, o echipă de experți români, care va împărtăși din experiența României și va ajuta la pregătirea Strategiei de vaccinare.