DOC/ Corpul neînsuflețit al Ecaterinei Litvinschi, decedată din cauza COVID-19, va fi reînhumat: Rudele doctorei au obținut permisiunea de la autorități
Ecaterina Litvinschi, prima doctoră decedată de COVID-19 și a fost înmormântată într-un sector separat, unde autoritățile pregătiseră 1 000 de gropi pentru viitorii decedați de coronavirus, chiar dacă persoana avea loc rezervat lângă soțul ei decedat în 1996, va fi reînhumată. Ion Botnari, nepotul doctoriței, a anunțat că a obținut de la autorități permisiunea de a o deshuma pentru a transfera corpul neînsuflețit într-un alt loc.
Rudele doctorei decedate au obținut vineri, 3 aprilie permisiunea în acest sens de la Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună.
Î.M. ,,Combinatul servicii funerare” urmează ca în scurt timp să decidă cum și când vor fi executate măsurile de deshumare și înmormântare a corpului neînsuflețit al doctorei Ecaterina Litvinschi.
Între timp, la 4 aprilie și Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a decis că corpul neînsuflețit al Ecaterinei Litvinschi va fi reînhumat în locul rezervat anterior de familia acesteia.
Costurile pentru toate procedurile vor fi suportate de Întreprinderea „Combinatul Servicii Funerare”.
Ecaterina Litvinschi s-a stins din viață la 27 martie, la vârsta de 79 de ani, decesul fiind cauzat de COVID-19. Doctora a activat aproape 60 de ani în sistemul public de sănătate, fiind cea mai longevivă angajată de la Centrul de Asistență Medicală Prespitalicească. Cazul ei a fost trecut sub tăcere de autorități.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.