Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (doc)Cine sunt proprietarii localului unde…

(doc)Cine sunt proprietarii localului unde și-a sărbătorit nunta primarul Dorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă, primarul mun. Chișinău și Anișoara Loghin, jurnalistă la Pro TV Chișinău, și-au înregistrat, vineri, 20 mai 2016, căsătoria. Cei doi au fost mai întâi la Oficiul Stare Civilă, iar ulterior, s-au cununat religios, în incinta Bisericii „Teodora de la Sihla”. Sărbătoarea, cei doi miri au avut-o  în restaurantul „Capitoles Park”, aflat în parcul „Valea Trandafirilor”.

La ceremonie au fost prezenți mai mulți politicieni, în special colegi de partid de-ai primarului Chirtoacă: Anatolie Șalaru, ministrul Apărării, Valeriu Munteanu, ministrul Mediului, vicepremierul Gheorghe Brega, liderul partidului, Mihai Ghimpu, tot el, unchiul primarului de Chișinău, dar și alte persoane publice, inclusiv jurnaliști sau oaspeți din străinătate. Printre ei, fiica fostului președinte al României, Elena Băsescu, împreună cu soțul.

Nașii cuplului au fost Teodor și Natalia Hodonoaga. Primraul și Teodor sunt prieteni încă de mici, pentru că ar fi învățat într-o clasă.

Localul unde invitații au marcat evenimentul, situat chiar în mijlocul parcului „Valea Trandafirilor”, din sectorul Botanica al capitalei, „Capitoles Park” este construit în trei niveluri și dispune de 5 săli de banchete cu o suprafață totală de peste 1000 m.p.

Terenul de aproximativ 3000 m.p. pe care este amplasat localul aparține primăriei municipiului Chișinău și este dat în arendă firmei „Capitoles Park” SRL, proprietara restaurantului cu același nume. „Capitoles Park” SRL este fondat de femeia de afaceri Nadejda Herța, în timp ce soțul ei, Boris Herța, este, oficial, conducătorul firmei. Pe lângă restaurantul din parcul „Valea Trandafirilor”, soții Herța sunt și proprietarii altor trei restaurante, două în centrul capitalei și unul în sectorul Buiucani.

Astfel, prin intermediul „Capitoles-Lux” SRL, familia Herța 558-Nadejda-Hertaadministrează un restaurant în incinta Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, acolo unde, conform datelor de la Cadastru, arendează un spațiu de 535 m.p.. O altă firmă a familiei Herța este „Capitoles Club” SRL, care a deținut un restaurant situat pe bulevardul Bănulescu-Bodoni din centrul Chișinăului. Tot a familiei Herța este și „Capitoles Nobil” de pe Calea Ieșilor. De asemenea, Nadejda Herța este fondatoarea firmei „Nadin-SG” SRL, cu activități în domeniul construcțiilor, dar și a firmei „Kristi” SRL, specializată în producerea și vinderea vinului, precum și în cultivarea viței de vie. Nadejda Herța, deși are același nume de familie cu cel al Veronicăi Herța, șefa Direcției Finanțe din cadrul Primăriei mun. Chișinău, nu este rudă apropiată cu această, ea purtând numele de familie după căsătoria cu soțul ei, Boris.

VEDEȚI AICI CINE SUNT PROPRIETARII ALTOR SĂLI DE NUNȚI DIN CHIȘINĂU

 

Publicitate
Publicitate