Principală  —  IMPORTANTE   —   Ședința matinală a Guvernului: urmează…

Ședința matinală a Guvernului: urmează a fi semnate trei acorduri de finanțare de către Comisia Europeană

Foto: privesc.eu

La ședința matinală din 23 iulie a Guvernului au fost aprobate trei hotărâri privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării a trei acorduri de finanțare dintre Guvernul R. Moldova și Comisia Europeană.

Prin prima hotărâre se ia act și se inițiază negocieri asupra proiectului Acordului de finanțare dintre Guvern și Comisia Europeană privind consolidarea supremației legii și a mecanismelor anticorupție în R. Moldova, totodată fiind aprobată semnarea acestuia. Suma acestui acord de grant este de 8,9 milioane de euro.

Al doilea Acord de finanțare dintre Guvern și Comisia Europeană se referă la „susținerea economică incluzivă a regiunilor focale ale R. Moldova” și implică un buget de 23,5 milioane de euro.

Obiective ale Acordului de finanțare:
de a crea condiții politice, economice și sociale, care vor spori capacitatea femeilor și bărbaților de a obține condiții de viață mai bune și locuri de muncă în microregiunile pilot selectate Proiectul Acordului.

Cel de-al treilea Acord de finanțare vizează suportul de 10,7 milioane de euro „pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE”.

Obiective ale Acordului de finanțare:
suport pentru participarea R. Moldova în cadrul programelor UE, promovarea egalității de gen și abilitarea femeilor prin implementarea consolidată a integrării perspectivei de gen în politicile publice locale, precum și combaterea violenței domestice care afectează femeile și copii.

Acordurile, potrivit prim-ministrei Maia Sandu, ar urma să fie semnate în următoarele zile.