Ședința matinală a Guvernului: urmează a fi semnate trei acorduri de finanțare de către Comisia Europeană

La ședința matinală din 23 iulie a Guvernului au fost aprobate trei hotărâri privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării a trei acorduri de finanțare dintre Guvernul R. Moldova și Comisia Europeană.

Prin prima hotărâre se ia act și se inițiază negocieri asupra proiectului Acordului de finanțare dintre Guvern și Comisia Europeană privind consolidarea supremației legii și a mecanismelor anticorupție în R. Moldova, totodată fiind aprobată semnarea acestuia. Suma acestui acord de grant este de 8,9 milioane de euro.

Al doilea Acord de finanțare dintre Guvern și Comisia Europeană se referă la „susținerea economică incluzivă a regiunilor focale ale R. Moldova” și implică un buget de 23,5 milioane de euro.

Obiective ale Acordului de finanțare:
de a crea condiții politice, economice și sociale, care vor spori capacitatea femeilor și bărbaților de a obține condiții de viață mai bune și locuri de muncă în microregiunile pilot selectate Proiectul Acordului.

Cel de-al treilea Acord de finanțare vizează suportul de 10,7 milioane de euro „pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE”.

Obiective ale Acordului de finanțare:
suport pentru participarea R. Moldova în cadrul programelor UE, promovarea egalității de gen și abilitarea femeilor prin implementarea consolidată a integrării perspectivei de gen în politicile publice locale, precum și combaterea violenței domestice care afectează femeile și copii.

Acordurile, potrivit prim-ministrei Maia Sandu, ar urma să fie semnate în următoarele zile.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *