PCRM rămâne fără un deputat

Oxana Domenti, deputatat Partidului Comuniștilor din R. Moldova, a anunțat astăzi, 7 decembrie, că pleacă din politică.

„Am decis să mă retrag din politică și am depus mandatul de deputat în Parlamentul R.Moldova. Voi rămâne însă fidelă cauzelor sociale pentru care am pledat și le-am promovat mulți ani la rând atât în calitatea mea de consilier prezidențial cât și în calitate de președinte de comisie de sănătate și socială. Doresc să mulțumesc mult echipei în care am activat pentru toată susținerea pe care am avut-o în activitatea politică. Mulțumiri distincte președintelui Vladimir Voronin alături de care am lucrat fructuos 14 ani!”, a declarat Domenti.

Domenti a ocupat fotoliul de deputat din anul 2009. În 2015, ea a devenit șefa Comisiei parlamentare pentru sănătate, muncă și protecție socială. În perioada mai 2003 – mai 2009 a fost consilier al Președintelui R. Moldova Vladimir Voronin în problemele dezvoltării sociale.

Cu ce venituri și proprietăți pleacă Oxana Domenti din politică: Potrivit declarației de venituri pentru anul 2016, deputata declara un salaruiu de deputat de 138.760 de lei. Totodată, aceasta susține că a obținut un venit de aproape un milion de lei după ce a vândut o casă de locuit și un teren. Familia Domenti deține două case de locuit (58 m.p. și 125.5 m.p.) și un garaj (45.3 m.p.). Deputata conduce două automobile: un Mitsubishi Outlander (anul fabricației 2008) și un Kia Sorento, fabricat în anul 2015.

Astfel, din 21 de deputați, PCRM a rămas cu 6 – Elena Bodnarenco, Vasili Panciuc, Maria Postoico, Oleg Reidman, Inna Şupac și Vladimir Voronin.

Următorul pe lista electorală a PCRM de la alegerile parlamentare din 2014 este Vitalie Pîrlog, care este jurist de profesie și are 43 de ani.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *