(doc)Oficial: Gaburici a fost exmatriculat de la Colegiu, din proprie dorință, fără diplomă de BAC, și de la ASEM, pentru neprezentare la ore

Chiril Gaburici a fost exmatriculat “din proprie dorință” în septembrie 1995 de la Colegiul Republican Microelectronică și Tehnică de Calcul CRMTC, fără diplomă de BAC. Totodată, în 1997, el a fost exmatriculat de la ASEM pentru că nu a frecventat orele, plecând la muncă peste hotare.

Deputatul liberal Valeriu Munteanu a primit un răspuns oficial de la Ministerul Educației, care confirmă informațiile relatate anterior de ZdG.

Astfel, Ministerul Educației anunță că Gaburici a fost exmatriculat de la CR în septembrie 1995, din proprie dorință, neavând diploma de BAC. Totodată, în decembrie 1997, acesta a fost exmatriculat și de la ASEM, pentru că nu se prezenta la ore, deoarece a plecat la muncă peste hotare. Abia în anul 2000, Gaburici a fost înmatriculat la Universitatea Slavonă, la secția cu frecvență redusă.

Amintim că, ZdG a scris anterior despre studiile și CV-ul necenzurat al premierului Chiril Gaburici.

Precizăm totodată că, într-un răspuns oficial oferit anterior pentru ZdG, Chiril Gaburici susținea că a fost înmatriculat la Universitatea Slavonă în anul 1998, în timp ce în răspunsul primit de Munteanu de la Ministerul Educației se spune că acesta a fost înmnatriculat în anul 2000.

gaburiciintrebari min edu gaburici


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Geo

  Cel mai competent Prim-Ministru pe care a putut să-l propună alianța celor trei vlazi nu a putut să termine măcar liceul cu un bac luat ca lumea. Iar a învăța în anul 2000 la Universitatea Slavonă însemna să fii un tip rusofil și antiromân, să dai bani pentru examene și să nu te aprinzi cu frecventarea lecțiilor…

 2. ion-ion

  Bre oameni buni stati linistiti ca 10 clase a lui Garbulici si cu cele 7 clase a lui Filat, fac de o facultate la fara frecventa

 3. Elvira

  Mare nebuloasa… Intrebare:
  1. Daca a fost exmatriculat de la colegiu, in baza carui document a fost admis la ASEM? A intrat la colegiu in 1992, la varsta de 16 ani, adica dupa 9 clase, confirmat si de ceea ce am vazut la stiri, ca a invatat la gimnaziul din satul de bastina. Diploma de BAC nu detine. Toti indicii duc spre faptul ca nu detine nici atestat de 11 clase.
  2. De ce a mintit spunand ca a fost inmatriculat la Slavona in 1998: ministerul sustine ca aceasta s-a intamplat in 2000?
  3. Daca a fost inmatriculat la Slavona direct in anul III, de ce a absolvit tocmai in 2004: ar fi trebuit sa termine facultatea cel mai tarziu in 2003?
  4. Ce s-a intamplat la BAC? Intelege toata lumea ca BAC-ul nu era obligatoriu atunci. Dar daca a incercat sa-l ia si nu a reusit, aceasta spune multe despre el.
  5. Ce face la doctorat, ce cerceteaza, are macar vre-o publicatie la tema? Daca e – asa cum am inteles – in anul patru la doctorat, teza ar trebui deja sa fie scrisa sau aproape terminata, iar sustinerea deja programata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *