Igor Dodon a publicat LISTA creditelor acordate de Banca Socială

Igor Dodon, liderul socialiștilor, a publicat pe blogul său un set de documente ce vizează creditele acordate de Banca Socială. Potrivit socialistului, această listă i-a fost expediată de un fost angajat al institituției bancare.

Setul de documente conține o scrisoare de la fostul angajat, procesul verbal al Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Băncii Sociale din 26 noiembrie 2014 și lista dosarelor de credit care, potrivit lui Dodon, ar fi fost arse în mașina încasatorilor pe 27 noiembrie.

Totodată, Igor Dodon ține să precizeze că aceste date nu prezintă date cu caracter confidențial, deoarece aceste acte ar fi ars și nu au fost anexate la dosarele examinate de oamenii legii.

Liderul socialiștilor a punctat cele mai importante momente din setul de acte, cum ar fi: din decembrie 2010 și până în noiembrie 2014 au fost acordate credite pentru 29 de companii, majoritatea dintre ele, direct sau indirect, sunt controlate de Ilan Shor, susține Dodon. Valoarea acestora a constituit 4 miliarde de lei. Documentele care ar fi confirmat acordarea creditelor ar fi fost scoase pe 27 noiembrie 2014 și arse. În perioada 25-26 noiembrie 2014, banca ar fi acordat credite la 5 companii în sumă de 5.6 miliarde de lei, 333, 5 milioane de dolari și 134 de milioane de euro, suma totală fiind de 13,3 miliarde de lei.

De asemenea, la 28 noiembrie, Banca Națională a Moldovei ar fi aprobat o decizie secretă prin care a acordat Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank credite în valoare de 10 miliarde de lei, sub garanția Guvernului, cu o rată de dobândă de 0,1 la sută și care ar trebui să fie întoarse pe 27 martie 2015.

Totuși, liderul socialiștilor ține să sublinieze că nu poate garanta veridicitatea acestei informații, care i-a fost expediată. Însă, a sesizat organele de anchetă să verifice setul de documente.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Igor

  Dodon isi face PR murdar si scoate puncte politice da unii in aceasta mirsavie il mai si ajuta, tare, nu???
  Daca e asa de mare si tare Dodon, de ce nu a prezentat materialele la comosia de ancheta ori la PG, CNA, da in presa???? pentru ca vrea imagine si inventeaza tot felul de mizerii in acest sens, punct.

 2. Pavel

  Si chiar orice rahat si mizerie a lui Dodon trebuia sa o preluati, eu inteleg ca nu aveti la inima guvernarea dap nici chiar in asa hal, asta spala creierii oamenilor incontinuu da voi,ce faceti, ii dati o mina de ajutor?? cum vreti mizeria sa nu ia atita in alegeri daca el va manipuleaza si pe voi?

  • Georg

   Pavlusa trebue sa stii ca si mie multe lucruri spuse de Dodon nu-mi plac dar ce e legat de mirsevenia si furtul VEACULUI tu pavalas propui sa alegem tacerea? Atunci am impresia ca e o gtreseala biologica ca ne-am nascut pe acest meleag

 3. Diana

  Dodon mai bine ar întreba ce a făcut fosta administrație BEM! E clar că-i acoperă pe foștii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *