Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Guvernul, despre care a fost…

Guvernul, despre care a fost motivul vizitei ambasadorilor SUA și UE

Reprezentanții Executivului au confirmat pentru Ziarul de Gardă că în seara zilei de 6 noiembrie, șeful Delegației Uniunii Europene, Peter Mihalko, dar și ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Dereck Hogan, au efectuat o vizită la Guvern.

„Ambasadorul Statelor Unite, Dereck Hogan, și Ambasadorul UE, Peter Michalko, au fost în această seară în clădirea Guvernului, unde au discutat evoluțiile din ultimele zile cu premierul Maia Sandu”, este menționat în declarația oficială.

Consiliera pe comunicare a Maiei Sandu a declarat însă că nu ne poate comunica dacă vizita a avut loc în contextul asumării răspunderii pentru modificările propuse astăzi la Legea Procuraturii, în sensul în care Maia Sandu să fie cea care va preselecta candidații la funcția de procuror general.

Precizăm că astăzi, 6 noiembrie, ministra Justiției a anunțat că va anula rezultatele concursului pentru selectarea celor patru candidați la funcția de procuror general, în contextul în care evaluarea candidaților ar fi fost viciată.